Damen Shipyards Mangalia își extinde activitatea în sectorul eolian offshore | Două proiecte în derulare

0
1838

Damen Shipyards Group își valorifică resursele și expertiza în domeniul construcțiilor navale, pentru a deveni o forță majoră în construcțiile offshore. Ea vede oportunități interesante în sectorul eolian offshore, în special în sectorul eolian plutitor emergent, dar recunoaște și potențialul din alte segmente ale sectorului energetic offshore și acvacultură. Damen oferă acum servicii complete de construcții, inclusiv livrare, lucru la proiectele clienților și furnizarea de expertiză în inginerie de fabricație.

Damen Shipyards Mangalia (DSMa), România, cea mai mare unitate a grupului, va juca un rol semnificativ. Capabil să manipuleze structuri foarte mari, este echipat, de asemenea, cu o linie de panouri semi-automatizate, celule moderne de sablare și vopsire, o macara portal de 1.000 de tone și alte echipamente care o fac extrem de eficientă atât din punct de vedere operațional, cât și din punct de vedere economic.

Compania livrează în prezent două proiecte de transport offshore HVDC (curent direct de înaltă tensiune) la DSMa, ambele fiind construite în baza unor contracte cu Aker Solutions ca principal contractant EPCI. Lucrările au început anul trecut și, odată cu începerea asamblarii și amenajării, primul urmează să fie livrat în prima jumătate a anului 2023, iar cel de-al doilea va fi livrat în Q1 2024. Odată finalizat, topside-urile HVDC vor pleca spre curtea Aker Solutions din Stord, Norvegia, unde echipamentele HVDC vor fi instalate și puse în funcțiune înainte de a pleca spre destinațiile lor finale.

Damen se ocupă de fabricarea structurii, protecția suprafețelor, amenajarea inclusiv izolarea, iluminatul, tubulatura, cablarea locală și multe altele, precum și fabricarea grilajelor de transport. Designul structural realizat de Aker Solution încorporează principii de proiectare prietenoase cu construcția, ceea ce permite un proces de fabricație eficient atunci când este combinat cu facilitățile disponibile la DSMa. Experiența îndelungată a Damen în construcții navale împreună cu facilitățile Șantierului Naval Damen Mangalia asigură cea mai înaltă calitate în executarea proiectelor actuale și viitoare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Arne Engevik, director HVDC la Aker Solutions, a declarat: „Damen Shipyards Group este un partener cheie pentru noi în domeniul eolian offshore. Facilitățile lor sunt potrivite pentru fabricarea acestor tipuri de structuri, iar compania împărtășește pasiunea noastră de a livra proiecte mari și complexe în siguranță și durabilitate. Am construit o relație foarte puternică cu compania în ultimii ani și considerăm Damen ca parte integrantă a livrării cu succes a portofoliului nostru HVDC”.

Wouter Henstra, Director Comercial Damen Offshore Construction, a adăugat: „Suntem foarte încântați că Aker Solutions, un furnizor lider de soluții integrate, produse și servicii pentru industria energetică globală, a ales Damen Shipyards pentru aceste proiecte. Suntem încrezători că topside-urile HVDC își vor îndeplini rolurile pentru mulți ani de acum înainte și suntem încântați să extindem contribuția pe care o aducem deja la lansarea capacității de generare eoliană offshore atât de necesară”.


Mangalia News, 22.02.2023. (sursa: www.damen.com).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply