MANGALIA NEWS împlinește 9 ANI | EDITORIAL, partea I – ”Ceea ce caracterizează Mangalia News este constanța!” (Cornel Udrea)

0
2948

farmec.ro
carturesti.ro%20

Motto:”Ceea ce caracterizează Mangalia News este constanța!” (Cornel Udrea, februarie 2021). 🙂

LA ANIVERSARE – MESAJE, DEDICAȚII: 

Cornel Udrea: ”Din vreme în vreme, dacă nu chiar mai des, de la Marea Albă a românilor, din preajma statuii lui Covidius, tomitanul, vin spre mine și postacii neposaci, semnale ludice, cu gura pînă laurechi, dar și onorabile reproduceri din nemuririle mele caligrafiate cu sufletul. Mangalia News este o inițiativă cu vîrstă deja și cu exercițiu public, ceea ce garantează calitatea și seriozitatea. V-am acordat girul preluării, ca cum se făcea cu folclorul, din gură în gură, adică oral și scris dupe aia, pentru că aveți umor, aveți mobilierul de la etaj de bună calitate. Sincer, nu am întîlnit prea des, atît de mult, dar discret și de calitate profesionalism. Ceea ce caracterizează Mangalia News este constanța. O puneți de motto? 😀

Și mai adaug, înainte de final: Țin în respect oamenii entuziaști, dedicați, mergătorii pînă în pînzele albe, pentru a deschide un atelier de confecționat clepsidre în Sahara, cum este și profesorul Traian Lupu, cel ce ține în strînsura mîinii gîndului, știrile proaspete de Mangalia”.

MN: Maestre drag, iată că am pus-o! 😀 Am pus constatarea dumneavoastră drept Motto, pentru că-i prea faină ca să nu fie acolo unde trebuie: La locul ei! Tare drag ne sunteți de-o viață, de când ne-ați devoalat ”Obiceiurile de nuntă la cangurii șchiopi”, pe care nu aveam cum să le aflăm altfel, pe vremea aia… 🙂

MN: Ne bucurați de fiecare dată, iubite Maestre, pe noi și pe cititorii cotidianului online Mangalia News, când publicăm scrierile dumneavoastră spumoase, caricatural-acide, (de regulă, în edițiile culturale de weekend, ca să mai uităm de cele rele...). Să fiți sănătos și ne putem revedea ”LIVE și nevătămați” la Mangalia, la o multiplă lansare de cărți ce poartă semnătura domniei voastre! Asta-i una din pohtele ce le pohtim! Împlinească-se cât mai curând, cu voia Celui de Sus.


Aurelia Lăpuşan: Mulți ani buni, înainte! Mangalia News a devenit, la vârsta de 9 ani, oglinda orașului, radiografia unei comunități diverse, informația rapidă care ajunge la oameni. O presă care se vrea omniprezentă, dar înlănțuită în marile rețele, recunoscută și apreciată. Felicitări celor care o realizează cu pasiune și profesionalism!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Mulțumim din toată inima, Mentorului nostru de suflet. Vă admirăm de ani buni, distinsă Doamnă conf. univ dr. Aurelia Lăpuşan, etalon în Publicistica dobrogeană și vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru Mangalia noastră dragă! Mangalia News, cu respect deosebit: mangalianews.ro/Aurelia+Lapusan


Lucian Blaga, CEO Arca TV, Houston, Texas, USA: ”Multumesc, Traian Lupu, in curand schimb motoarele la Arca…, mult mai puternice! Apreciez sprijinul si sustinerea, te salut cu mult respect si prietenie!”

MN: Emisiunile Arca TV, televiziunea românilor de pretutindeni, care emite din Houston, Texas, USA, pot fi vizualizate aici: ArcaTVUSA și aici: arcatv.us. Mulțumim realizatorului Lucian Blaga! Mangalia News este partener media Arca TV.


Anca Mizumschi: Iubesc cu patimă Dobrogea: brațele Dunării, Murighiol, Enisala, tot țărmul, până la Mangalia și Vama Veche. Locurile copilăriei mele. Dar mai mult decât locurile Dobrogei, îi iubesc oamenii și acestor oameni le mulțumesc pentru onoarea făcută și Diploma de Excelență, de care sunt mândră. (Anca Mizumschi, 23 februarie 2021).


Ion-Marius Tatomir: “Mangalia News la ceas aniversar înseamnă mai mult decât sărbătorirea existenţei unui portal de ştiri. Dincolo de munca intensă depusă pentru a informa cititorii asupra celor mai recente evenimente din diferite domenii, se află căldura unui suflet care depune eforturi imense pentru ca acest mijloc informaţional (indispensabil!) să existe. Felicitări, domnului profesor Traian Lupu, care a înfiinţat acest proiect extraordinar; sper ca oraşul Mangalia, într-o bună zi, să îi recunoască munca titanică şi să îi dedice o pagină cu litere de aur în cronica sa, pe care domnia sa, oricum a scris-o, pregătind generaţii care au adus şi aduc renume oraşului şi României, la evenimentele internaţionale şi prin implicarea în promovarea Mangaliei şi a valorilor naţionale. La mulţi ani, Mangalia News, la mulţi ani domnule Traian, La mulţi ani, colaboratorilor şi partenerilor culturali ai ziarului online Mangalia News!”. Ion-Marius Tatomir, corespondent de presă.

MN: Mulțumim, dragă IMT, celui care înlătură ceața ”englezească” de pe florile primăverii și ne transmite știri pozitive din lumea asta nebună, de legat! Mulțumim pentru tot.


Marian Avramescu: Vă mulțumesc foarte mult și îmi pare bine pentru că apreciați colaborarea noastră! Mulți ani, doresc publicației la care pun și eu o modestă cărămidă grafică!

Autor banner: Marian Avramescu.

MNCu plecăciune și admirație, Maestre drag! Noi vă mulțumim din suflet pentru ”cărămizile din aur nativ”, pe care ni le-ați dăruit de-a lungul timpului, spre a fi multiplicate către zările albastre, întru bucuria milioanelor de cititori pe care ni i-am apropiat în acești nouă ani.


Paul Stoica: Mă simt onorat și mulțumesc din suflet domnului profesor Traian Lupu și redacției “Mangalia News” pentru apreciere. La mulți ani, plini de culoare!


Lucretia Berzintu: O surpriză plăcută! Mulțumesc, Mangalia News, cu urarea de La mulți ani, și cât mai mulți cititori! Buna ziua, domnule Traian Lupu! Va multumesc frumos! Sa aveti multi ani inainte cu Mangalia News, impreuna! Felicitari pentru activitatea de pana acum si mult succes pe mai departe! La multi ani! Cu prietenie, Lucretia Berzintu.


Florian Marin: ”Un proces de dezvoltare locală, coerent, eficient și sinergic cu nevoile și așteptările cetățenilor presupune, înainte de toate, transparență și implicare. Mangalia News și-a asumat responsabil și voluntar asigurarea transparenței informațiilor de interes pentru comunitatea din Mangalia, contribuind astfel la sprijinirea dezvoltării comunității. Eu vă mulțumesc pentru cele oferite comunității și vă doresc să continuați munca extraordinară realizată, deoarece aceasta este în interesul direct și nemijlocit al cetățeanului. La mulți ani, Mangalia News!

MN: Avem șansa de a colabora cu dumneavoastră, drag prieten (muuult) mai tânăr, 🙂 de câțiva ani buni, în care am fost alături, ”sholder to sholder”, de la mitinguri sindicale și luări de opinie civică sau articole de specialitate, până la noi proiecte destinate micilor întreprinzători din sudul litoralului, cum este și portalul Antreprenoriat și Dezvoltare Locală Mangaliahttps://www.adlmangalia.ro/, în care vă oferiți expertiza în domeniul fondurilor europene, pentru proiecte de finanțare. Vă mulțumim și vă dorim multă sănătate și realizări frumoase, alături de familia minunată.


Liviu Predescu, redactor Radio Constanța: Mangalia rămâne pentru mine acel oraș cu oameni minunați, locul în care toți cei interesați de viața urbei pot afla în timp real știri și informații de pe portalul Mangalia News. De la viața socio-economică, la oferta de produse și servicii ale firmelor și antreprenorilor din sudul litoralului românesc, toate se regăsesc în acest univers al informației – Mangalia News.

MN: Liviu, prieten drag, nu avem a spune altceva decât că am reușit, după ceva timp, să urcăm Radio Constanța pe Mangalia News! Da, când deschizi orice articol, exact acolo, pe bara din dreapta, există un banner pe care dacă apeși, poți să asculți programele Radio Constanța – Radio Vacanța, inclusiv superba ta emisiune muzicală ”DISCURI DE COLECȚIE”, pentru care îți mulțumim.


Cristian Bucur, AJRP: Cu multe mulțumiri, Mangalia News! La cât mai multe apariții!


MEMENTO:

…Așa a debutat Mangalia News, ziarul nostru online, exact acum 9 ani, pe data de 23 februarie 2012, în iarna de neuitat pentru mangalienii de la blocuri, care au stat într-un frig cumplit, pentru că furnizorul a întrerupt nejustificat căldura… A fost momentul în care ne-am hotărât ”să ieșim în lume” și să spunem lucrurilor pe nume!

Iată primele postări de acum NOUĂ ANI, pe site-ul www.mangalianews.ro:

Aveţi cuvântul!  Feb. 23, 2012:
“MangaliaNews.ro este un site deschis, dedicat cetăţenilor din municipiul de la „Marea cea mare”, oameni care doresc să-şi exprime opiniile cu privire la viaţa cotidiană a oraşului, cu bune, cu rele, aşa cum este ea. Pentru că vă interesează soarta urbei, pe acest site public sunt binevenite articole scrise de dumneavoastră, sugestii, dar şi soluţii şi proiecte pentru Mangalia. Vânt bun din pupa, mangalieni!!!”.

Și câteva articole postate în zilele imediat următoare lansării site-ului Mangalia News. Vă mai amintiți?


Revenind în actualitate, vă invităm să citiți câteva articole reprezentative, dintre cele publicate în anul 2020: 

Vă invităm, de asemenea, să citiți și articolele dedicate, de la rubrica SPECIAL, precum și cele peste 23.000 de articole publicate în cei nouă ani de activitate ai cotidianului online Mangalia News. 🙂

Valerica RaduCa și atunci, si acum ne încălziți casele și sufletele! La mulți ani, cu multă putere de muncă!👍👍💝

MN: Partea a doua a editorialului aniversar, AICI.

Vă invităm să citiți și: Mangalia News descrisă de Victor Ravini, ”Lucrător în redacția Ord&Bild, corabia amiral a culturii din Suedia și din Țările Scandinave, cu deformație profesională de cârtitor veșnic nemulțumit la orice văd”

PRESA despre ANIVERSAREA celor 9 ANI de la LANSAREA cotidianului online MANGALIA NEWS


Mangalia News, Marți, 23 februarie 2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply