GIGACALORIA – intre 81 si 470 de lei.

0
898

GIGACALORIA – între 81 şi 470 de lei. Voi cât plătiţi?

Agentul termic încinge factura. Gigacaloria variază de la 81 de lei până la 460 de lei. Într-un top al tarifelor din 60 de municipii şi oraşe, Bucureşti e pe locul 44, cu 170 de lei gigacaloria. Există şi o explicaţie pentru aceste diferenţe uriase: fiecare primărie subvenţionează atât cât poate.

Datele furnizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice au fost prelucrate de jurnaliştii de la Gândul într-un clasament al tarifelor plătite de populaţie pentru agentul termic

Însă valoarea facturii la căldură diferă mai mult de la o localitate la alta, în funcţie de subvenţia primăriei, temperaturile exterioare şi cantitatea de agent termic livrat. Calculele orientative arată că, de exemplu, pentru o garsonieră din Mangalia agentul termic costă 322 de lei, faţă de 178 la Bucureşti sau 56 lei la Oradea. Costurile pentru apartamentul de patru camere ajung la 608 lei în Mangalia, faţă de 224 lei în Bucureşti, respectiv 106 lei în Oradea.

Toate aceste cifre seci au însă altă semnificaţie atunci când ajung la avizierul blocurilor.

În aceste condiţii, locatarilor le rămân două variante: să închidă caloriferele sau să achite facturile, reducând la minimum alte cheltuieli ale familiei.

http://www.realitatea.net/gigacaloria-intre-81-si-470-de-lei-vezi-valorile-pe-judete_916694.html

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply