Dr. Mihaela Bilic: „Pentru copii, orezul cu lapte este mai sănătos decât cerealele din comerț”

0
1093

Odată cu evoluția, tindem să modificăm și alimentația pentru copiii noștri. Lucru greșit. Medicii nutritioniști spun de ce nu facem tocmai bine, atunci când vrem să complicăm mesele micuților. Spre exemplu, un orez cu lapte este mult mai sănătos decât celebrele cereale consumate la primele ore ale dimineții.

”In nici un caz, un copil nu trebuie sa manance dietetic, pentru ca el are nevoie de grasimi atata timp cat este în crestere. Mancatul dietetic este un mancat nesanatos. Grasimea este substratul esential pentru crestere, iar un copil, mai degraba trebuie sa manance gras. Un copil are nevoie de grasime de calitate.

Obligatoriu, copiii trebuie sa manance unt, sa bea laptele integral. Nu întamplator, copiii prefera cartofii prajiti. Avem nevoie de grasime pentru a creste, tot ce înseamna sistem nervos la copilului se dezvolta pe baza grasimii, deci este o chestiune de buna crestere. Nu trebuie sa manance dietetic sub nicio forma, trebuie învatat sa aiba si legume în farfurie”, explica Mihaela Bilic.

”Dulciurile facute în casa nu fac niciun rau, daca nu sunt consumate în exces, iar traditionalul orez cu lapte este mai sanatos decat cerealele. Sunt adepta si promovez gatitul în casa. Dar, sa nu ne facem un obicei. O data pe saptamana este mai mult decat echilibrat.

Cerealele au fost inventate de americani, cand si-au dat seama ca trebuie sa hraneasca o natie întreaga cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au bagat în ele zahar si au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au nici un avantaj. Pentru un copil, mai degraba as pune o felie de paine cu unt si gem, care în final, ca numar de calorii, face tot cat cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie sa ne întoarcem la simplitate”, spune Mihaela Bilic, potrivit clicksanatate.ro.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply