760 DE MILIOANE DE CHINEZI SUNT ÎN CARANTINĂ, PENTRU A SE ÎNCERCA LIMITAREA CORONAVIRUSULUI

0
847

farmec.ro
carturesti.ro%20

1. China a anunțat în această dimineață o scădere a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Este a treia zi consecutivă de scădere (BBC). New York Times estimează că cel puțin 760 de milioane de chinezi sunt în carantină pentru a se încerca limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus. (NYTimes). Autoritățile chineze au “băgat” în carantină inclusiv bancnotele, pentru a fi dezinfectate. (Bloomberg)

2. Michael Bloomberg analizează varianta de a o avea pe Hillary Clinton în echipa sa, ca Vicepreședinte, în cazul în care va câștiga nominalizarea partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din acest an. (CNBC)

3. Premierul Ludovic Orban a adresat vicepreşedintelui Google, Kent Walker, invitaţia de a lua în considerare stabilirea unei prezenţe a companiei în România. Cei doi s-au întâlnit la Conferinţa de Securitate de la Munchen. (News.ro)

4. Aproape jumătate dintre germani primesc de la stat subvenții mai mari decât contribuțiile lor în taxe. (Link în germană)

5. Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat că victoria preşedintelui Bachar al-Assad este „inevitabilă” în provincia Idleb, ultimul bastion al jihadiştilor şi al rebelilor în Siria, unde Damascul încearcă să preia controlul. (News.ro)

Una din Cronica Externă: Costurile războiului dus de Rusia în Ucraina, în regiunea Donbas au devenit inacceptabile pentru întreaga comunitate euro-atlantică. Din 2004 până acum au murit peste 13.000 de oameni, au fost răniți peste 25.000 de oameni și aproximativ 2.5 milioane au fost obligați să își părăsească casele. (Link)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

6. Uniunea Europeană vrea ca prioritatea liderilor financiari mondiali să fie un acord privind impozitarea giganţilor din industria digitală, precum Google, Amazon şi Facebook. (News.ro)

7. Monitorizarea reziduurilor de pesticide din legume, fructe şi cereale din producţia internă, realizată la laboratoarele de specialitate din Bucureşti şi Mureş, a identificat anul trecut reziduuri cu valori mai mari decât limitele maxime admise într-o singură probă de tomate din 675 analizate. (Link)

8. Aviația militară a Statelor Unite va permite folosirea turbanelor și a hijaburilor de către cei care solicită acest lucru, având o motivație religioasă. Și barba va fi permisă, din același motiv. (Link)

9. Ezzeldine Bahader, un egiptean de 75 de ani, vrea să devină cel mai în vârstă jucător profesionist de fotbal care joacă câte 90 de minute în două meciuri. (Reuters)

10. Vineri, John și Charlotte Henderson, care au 107 ani, respectiv, 105 ani, au sărbătorit împreună pentru a optzecea oară Valentine’s Day. (Today)

Fotografia dimineții e un grafic. Numărul vizitatorilor care ajung zilnic în Hong Kong a scăzut de la o medie de 200.000, la mai puțin de 3000.

Mai mult, în CRONICA.RO



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply