PRĂPĂD în Portul Turistic Mangalia! VANDALII au distrus corpurile de iluminat montate cu bani europeni. Ce demersuri face primăria

0
1154

Ceea ce ar fi trebuit să fie una dintre cele mai frumoase zone din orașul Mangalia, Portul Turistic, a fost devastat de hoţi şi vandali! Este un “fenomen” care se întâmplă, din păcate, de ani de zile. Nu există stâlp de iluminat public care să nu fi fost atins de mâna teribiliștilor care au furat neoanele, au spart geamurile de protecție și au transformat stâlpii în epave. Zona nu este iluminată îndeajuns, iar mangalioții povestesc că proiectul, realizat pe fonduri europene pe vremea fostului edil, este doar o amintire plăcută. Administrația publică dă asigurări că reabilitarea iluminatului va începe cât de curând. Nu se poate acum, pentru că… s-ar încălca legea!

O plimbare pe faleza proaspăt reabilitată, spre Portul Turistic Mangalia, te poate încărca de energie pozitivă. Până la un punct. Adică până în momentul în care dai cu ochii de… nesimţire! Iluminatul public din port a fost ţinta unor indivizi care nu au respect faţă de bunurile publice, iar imaginile vorbesc de la sine!

Lucrarea ar fi trebuit să se afle în garanţie, adică neoanele ar fi trebuit să se afle, pentru mentenanţă, în grija firmei care le-a montat de prima dată. Asta, în teorie. În realitate, firma care s-a ocupat de montarea lor, de proiectul din bani europeni în sine, a fost dizolvată. Din acest motiv, primăria a stat ani de zile în instanță să dovedească că societatea respectivă nu mai are cum să se ocupe de garanția lucrării. Reprezentanţii primăriei nu puteau să facă de capul lor reabilitarea- ar fi fost caz penal. Însă, anul acesta primăria a câștigat procesul, iar cât de curând iluminatul din port va intra în reabilitare, după cum garantează reprezentanții administraţiei publice locale.

„Primăria va începe cât se poate de repede reabilitarea sistemului de iluminat public din Portul Turistic Mangalia. Până acum au fost făcute demersuri pentru reparaţii pe garanție, adică să le execute firma care a făcut lucrarea inițial. Firma, între timp, s-a desființat și a fost o procedură de câțiva ani în instanță pentru a demonstra că nu mai are cum să efectueze lucrarea. Reabilitarea va fi făcută de către primărie”, au declarat reprezentanții Primăriei Mangalia.

Claudia CORBU, replicaonline.ro, 03.05.2018.


Alte articole pe această temă:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Invităm noii consilieri municipali la o scurtă plimbare prin Portul Turistic Mangalia (FOTO) – 

Portul Turistic Mangalia, miercuri, 17 mai 2017 – 

Cu numai o săptămână înainte de deschiderea sezonului, Portul Turistic Mangalia oferă un peisaj mai dezolant ca niciodată! – 



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply