A fost aprobat proiectul de reabilitare a stațiunii Saturn. Primăria, dată în judecată de Ministerul de Finanţe, pentru recuperarea a 1,5 milioane de lei!

0
1328

Editia de Sud: Chemaţi în şedinţă de îndată la sediul Primăriei Mangalia, aleşii locali au aprobat două puncte ce figurau pe ordinea de zi a întâlnirii: Nominalizarea noului preşedinte de şedinţă – care a fost votat în unanimitate, în persoana lui Sorin Andrei – şi cea a proiectului Dezvoltare Turistică în Staţiunea Saturn. Proiectul are o valoare totală de 19,1 milioane de lei, din care 382.000 lei urmează să fie achitaţi de municipalitatea de la malul mării.

Şeful Serviciului Proiecte din cadrul Primăriei Mangalia, Ciprian Popa, afirmă că durata de execuţie a proiectului aprobat de consilierii locali este de 12 luni, iar cea de implementare, de 18 luni, de la data semnării contractului.

Consilierul local Ozghiun Menabit a solicitat ca, pentru evitarea unor situaţii anterioare neplăcute, precum pierderea unor proiecte europene din cauza întârzierilor lucrărilor, aleşii locali să cunoască, în permanenţă, situaţia de pe teren:

“Cred că diriginţii de şantier ar trebui să ne prezinte, periodic, rapoarte la zi, pentru a nu mai fi puşi în situaţia de a fi daţi în judecată, aşa cum este cazul zilele acestea, de către Ministerul de Finanţe, pentru recuperarea unor bani pierduţi din cauza întârzierii lucrărilor”.

Precizări pe marginea acestui subiect a făcut viceprimarul urbei, Dragoş Angelescu, care a declarat că primăria a fost dată în judecată de către Ministerul Finanţelor, pentru recuperarea a circa 1,5 milioane de lei. Banii au ajuns la constructorul unui alt proiect demarat pe fonduri europene, dar pierdut în cele din urmă, Callatis – Istorie la Malul Mării:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Am fost daţi în judecată pentru această sumă, ce ne-a fost oferită de minister pentru continuarea lucrărilor la acest proiect. Din păcate, lucrările ce trebuiau terminate până la 31 decembrie, nu au fost nici pe departe finalizate şi nu sunt nici la ora actuala. Noi am achitat constructorului banii primiţi, iar acum Ministerul de Finanţe vrea recuperarea sumei, în instanţă”.

Dragoş Angelescu a mai spus că primăria va solicita, la rându-i, recuperarea banilor de la constructor, acesta urmând să achite şi penalităţi usturătoare.

În cadrul proiectului de reabilitare a staţiunii Saturn urmează să fie reamenajate trotuarele şi asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban, se vor amenaja spaţiile verzi şi se va lucra la reţeaua de iluminat public şi supravegherea video a străzilor. Conform proiectului, va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia străzilor Lavrion cu Corneliu Coposu şi Henny Ignatie.

De asemenea, pe strada Greenport, la intersecţia cu strada Henny Ignatie se va amenaja un sens giratoriu unde vor fi montate monitoare LED, pe care vor rula informaţii despre evenimentele care se desfăşoară în staţiuni, temperatura aerului, temperatura apei mării etc. Totodată, se vor monta totemuri şi monitoare LED la toate intrările în staţiune pentru o mai bună vizibilitate, dar şi pentru a veni în sprijinul turiştilor.

Spaţiul verde va fi reamenajat cu jardiniere, iar în proximitatea acestora va fi montat mobilier urban pentru o mai bună încadrare în spaţiul peisagistic din staţiune. Potrivit memoriului tehnic, se vor amenaja locuri de parcare pe cele patru străzi supuse reabilitării: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu.

Toate cablurile de pe stâlpi vor fi introduse în tubulatură subterană, va fi refăcut integral sistemul de iluminat public şi va fi înfiinţată o staţie taxi, pe strada Corneliu Coposu. Totodată, vor fi amenajate alte parcări, dar şi piste de biciclete pe străzile Gala Galaction – Lavrion – Henny Ignatie.

sursa: editiadesud.ro, 17.01.2018. (foto: arhiva MN).


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply