Shinzo Abe: România este un partener crucial pentru Japonia

0
934

Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a declarat marţi că România este un partener crucial pentru Japonia, adăugând că a convenit cu preşedintele Klaus Iohannis ca între cele două ţări să existe o strânsă cooperare pentru a „menţine şi a consolida ordinea legii la nivel internaţional”.

„România ocupă o poziţie geografică strategică în Europa şi constituie un partener crucial pentru Japonia, ţările noastre având la bază valori şi principii comune, precum libertatea, democraţia, drepturile omului, statul de drept”, a afirmat Shinzo Abe, la Palatul Cotroceni, în declaraţia comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul Japoniei a arătat că discuţiile cu preşedintele Iohannis au vizat mai multe domenii, inclusiv domeniul securităţii.

„Este extrem de important faptul că domnul preşedinte şi cu mine avem convingerea comună că nu putem accepta înarmarea nucleară a Coreii de Nord şi considerăm că este necesar să se intensifice la maximum presiunea asupra acestei ţări. De asemenea, am putut confirma şi viziunea noastră comună în ceea ce priveşte importanţa rezolvării imediate a problemei răpirilor de cetăţeni. În condiţiile în care în societatea internaţională se instalează instabilitatea, este necesară o cooperare încă şi mai puternică ca până acum între Japonia şi Europa, în numele valorilor comune pe care le avem la bază. Din acest punct de vedere, Japonia sprijină Europa în unitatea şi coeziunea ei”, a spus Shinzo Abe.

El a precizat că discuţiile au vizat şi domeniul economic.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, pe digi24.ro, 17.01.2018.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply