LIGA NAVALĂ ROMÂNĂ LA 90 DE ANI. Program special de activităţi dedicate aniversării Ligii Navale Române

0
1461

Liga Navală Română este asociaţia de promovare a Marinei Române, a intereselor maritime şi fluviale ale României. Asociaţia este o organizaţie apolitică şi democratică, continuatoarea activităţii şi tradiţiilor Ligii Navale Române, constituită prin Adunarea Generală din 29 februarie 1928, ca “asociaţie culturală şi patriotică”. Liga Navală Română a fost recunoscută ca “persoană juridică şi morală” prin sentinţa nr. 6728 din 8 martie 1928 a Tribunalului Ilfov şi a fost obligată să-şi înceteze activitatea în perioada 1949-1989. Şi-a reluat activitatea în anul 1990, prin sentinţa nr. 486 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, când şi-a redobândit calitatea de persoană juridică.

Astfel că, în anul ce se apropie, pe 29 februarie, Liga Navală Română împlineşte 90 de ani de la înfiinţare.

Pentru sărbătorirea acestui eveniment important, Consiliul Naţional Director al Ligii Navale Române a solicitat tuturor filialelor subordonate din ţară să desfăşoare activităţi specifice care să evidenţieze bogata activitate a asociaţiei.

Filiala Mangalia a LNR şi-a început activitatea la data de 12 februarie 1999, la iniţiativa unui grup de ofiţeri şi maiştri militari de marină, propunându-şi drept obiective următoarele:

-promovarea imaginii mării, Marinei şi, în special a Forţelor Navale Române în rândurile tinerilor, a instituţiilor şi organizaţiilor din domeniul educaţiei, artei, culturii şi mass-media din Mangalia şi localităţile riverane;

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

-sprijin direct acordat Forţelor Navale Române în promovarea carierei de marinar militar, ofiţer, maistru militar, soldat-gradat voluntar;

-creşterea numărului de membri ai Ligii Navale Române, prin cooptarea acestora din rândurile tuturor categoriilor de vârste, în special din rândul tinerilor;

-întărirea colaborării cu celelalte filiale ale Ligii Navale Române şi cu organizaţiile similare din statele vecine României.

Pentru a marca cei 90 de ani de viaţă, filiala Mangalia a Ligii Navale Române are în derulare un Program special de activităţi, astfel:

-desfăşurarea concursului de şah ”Cupa 90 de ani de la înfiinţarea Ligii Navale Române”;

-participare la plantarea de copaci alături de voluntari din judeţul Constanţa, activitate denumită ”90 de ani – 90 de copaci”;

-organizarea aniversării ”30 de ani de la înfiinţarea divizionului de rachete de coastă”;

-organizarea Revelionului 2018, pentru membri filialei şi familiile acestora;

-simpozionul: ”90 de ani de la înfiinţarea Ligii Navale Romane”;

– expoziţie de pictură şi navomodele cu tematică marină dedicată Aniversării a 90 de ani de la înfiinţarea LNR;

-adunare festivă solemnă dedicată Aniversării a 90 de ani de la înfiinţarea Ligii Navale Române.

O parte dintre aceste activităţi s-au desfăşurat, altele sunt în derulare. Cele mai importante dintre ele vor avea loc la Cercul Militar Mangalia şi vor fi anunţate prin mass-media locală.

Vă invităm, cu drag, pe toţi cei care iubiţi marea, să participaţi la activităţile ce vor fi organizate şi, totodată, vă facem invitaţia de a vă înscrie ca membri cu drepturi depline ai Ligii Navale Române.


Mangalia News, Miercuri, 20.12.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply