Partea a doua a interviului cu LUCIAN NICHITA, managerul Directiei de Cultură și Sport Mangalia

0
1340

LA INCEPUT DE DRUM, cu LUCIAN NICHITA, managerul Directiei de Cultură și Sport Mangalia – Partea a doua a Interviului.

În interviul acordat acum două săptămâni, domnul Lucian Nichita a vorbit despre prioritățile Mangaliei pe plan cultural și sportiv și despre câteva dintre proiectele sale de viitor.

Pentru partea a doua a interviului, l-am invitat pe domnul Lucian Nichita să pregătescă și câteva răspunsuri referitoare la proiectele culturale și sportive ”restante” și să ne spună care este opinia domniei sale referitoare la Proiectele pentru Mangalia despre care am amintit în articolul

PROPUNERI pentru STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ a municipiului Mangalia (II)

L-am mai întrebat ce știe despre ”Clubul Sportiv Municipal Mangalia”? Se mai înființează sau nu? (Vezi articolele: Clubul Sportiv Municipal Mangalia, în curs de organizare și Din ciclul D’ALE PRIMĂRIEI: CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL MANGALIA).

Dintre mesajele primite de la cititorii noștri, i-am adresat aceste două întrebări:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

1. ”Domnule director Lucian Nichita, de 5 ani de zile, fotbalul este la pamant, practic nu există in Mangalia. Sunt doua persoane care se chinuie sa il readuca pe linia de plutire si anume Andrei Patrascu si Cristi Petcu. Juniorii lor nu au bani pentru deplasari, singura lor sustinere este din partea parintilor. Veti avea o intrevedere si veti colabora cu dansii pentru indreptarea situatiei existente?”

2. ”Programul estival de anul acesta este foarte ”subțire”. Cum credeți că poate fi îmbogățit? Dacă se mai are în vedere și altceva decât ceea ce cuprinde actualul Program cu evenimentele verii 2017 dat publicității?”

Iată RĂSPUNSUL primit zilele trecute de la domnul Lucian Nichita:

”Bun regăsit, întrebarea dumneavoastră impune un raspuns mai lung care sper să nu plictisească.

Referitor la Clubul Sportiv Municipal Mangalia, știu că s-a încercat înființarea unui club sportiv care să adune sub cupola sa toate sporturile, dar s-a dovedit a fi un demers anevoios și sincer să fiu nu știu în ce stadiu mai este acum.

Părerea mea personală este că inițiativa unui astfel de club ar trebui să vină din partea cluburilor către administrație și nu invers. În momentul de față înțeleg că ar fi anumite orgolii între reprezentanții anumitor discipline și chiar între reprezentanții aceleiași discipline sportive, fapt ce îngreunează demersul.

Administrația locală și Direcția de Cultură și Sport ar trebui să-și ofere sprijinul tuturor celor ce doresc să practice sportul punând la dispoziție baza sa materială fără a risca să fie acuzată că îi sprijină pe unii mai mult decât pe ceilalți. Acesta este motivul pentru care intenționez să reluăm lucrul la regulamentul bazelor sportive și împreună cu reprezentanții cluburilor sportive să îi dăm o formă care să fie acceptată de toată lumea. Cel mai important este ca acest regulament să fie transparent și echitabil.

Sunt convins că toți vor înțelege că atât timp cât părinții plătesc către asociațiile sportive o sumă de bani, este normal ca și acele cluburi sportive să contribuie la întreținerea bazelor sportive sau a stadioanelor. O parte din asociații au înțeles asta și s-au apucat să întrețină singure terenurile, în timp ce alții profită de munca lor fără a contribui. Nici asta nu este echitabil. Sper să găsim cât mai repede calea de mijloc din care să câștige toți cei ce doresc să practice un sport, indiferent de vârstă sau disciplină.

– Domnule director Lucian Nichita, de 5 ani de zile, fotbalul este la pamant, practic nu există in Mangalia, afirmă un cititor. Sunt doua persoane care se chinuie sa il readuca pe linia de plutire si anume Andrei Patrascu si Cristi Petcu. Juniorii lor nu au bani pentru deplasari, singura lor sustinere este din partea parintilor. Veti avea o intrevedere si veti colabora cu dansii pentru indreptarea situatiei existente?

– În primul rând vreau să confirm că voi avea o întrevedere nu doar cu dânșii, ci cu toți actorii implicați în sport, indiferent de disciplină. Am căutat o bază de date a tuturor cluburilor sportive din Mangalia și recunosc că nu am gasit-o.

0728 011 130 este numărul meu de telefon și sper ca cei interesați să contribuie la dezvoltarea sportului din Mangalia să mă contacteze pentru a stabili întâlniri din care să rezulte soluții serioase.

Revenind la fotbal, știu că este sportul rege, dar mi se pare incorect să vorbim numai despre acest sport  în condițiile în care avem performanțe notabile la lupte, jiu-jitsu, automobilism, atletism, box, șah și îmi cer scuze dacă am omis ceva. Mai avem de asemenea cluburi de baschet, tenis de masa, rugby, etc. Nu mă puneți să îi spun unui copil că dacă vrea facilități și susținere să aleagă fotbalul. Apreciez eforturile extraordinare pe care le fac cei implicați în fotbal. Atât cei pe care i-ați numit în întrebare cât și pe toți ceilalți pentru că sunt mai mulți. Vă asigur că sacrificiile pe care le fac cei implicați în alte sporturi sunt cel puțin la fel de mari și toți merită aprecierea noastră.

Visez și eu la ziua în care Direcția va avea un autocar propriu sau microbuze cu care să facă deplasările, la ziua în care va putea pune la dispoziția echipelor ce fac performanță echipamentul sau să le ofere alte facilități, dar aceste lucruri nu le putem realiza decât împreună cu cluburile sportive.

În momentul de față prioritatea zero este de a le oferi condiții cât mai bune de antrenament și ne vom axa pe asta sperând ca în perioada următoare să găsim soluții și în privința transportului echipelor sau a cazării, în cazul în care participă la competiții în afara județului, dar lucrurile trebuie luate pe rând și prioritizate, iar acum condițiile de antrenament cât mai bune sunt în capul listei de priorități.

– Vă mulțumim pentru aceste clarificări și așteptăm în continuare răspunsuri la celelalte întrebări din preambulul articolului de azi.


Invităm cititorii cotidianului online Mangalia News să ne trimită și alte întrebări, propuneri, sugestii sau proiecte culturale și sportive, pe e-mailul redacției: [email protected]


Mangalia News, Duminică, 21 mai 2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply