Tu să fii, pentru că eu sunt. Sunt medic.
Și tot aud că ne pleacă medicii…

0
820
asistenta medicina de familie
   Tu să fii, pentru că eu sunt.
   Sunt medic. Și tot aud că ne pleacă medicii. Ne-a îndemnat și un fost președinte să plecăm, dacă nu ne convine.
   N-am plecat chiar toți. Unii mai stăm, ne mai mirăm, mai primim praf în ochi… Cine ne pune să rămânem? Nimeni. E alegerea noastră.
   Fiecare cu opțiunea lui. Eu recunosc că am avut câteva tentative. Mi-a trecut. Încă suntem pe baricade aici. Nu pentru pacienți, Doamne ferește… Pentru noi. Facem gărzi de nebuni, pentru că luăm bani cu sacul din gărzi, cât un tricou de fitze, că na, trebuie să dăm și bine la imagine. Altfel nu ești doctor. Și de consultat, la fel. Doar atât ne-a dat ? O Ampicilină și un Paracetamol. Știam și eu. De pe net. Mare lucru…
   Nu sistemul e bolnav, pentru că el e demult în comă. Doar Hypocrate să-l mai resusciteze. Un pic își revine la alegeri. Fiecare pune pe hârtie, pardon, pe platforma program de dreapta sau de stânga, sănătatea. E cool. Prinde la alegători. După, devin prioritare panselutele, sensurile giratorii si alesul în persoana. Care e sănătos tun, ca doar nu o fi vreun fraier sa se trateze in Romania, unde vinovat e doctorul ca spitalul e praf si face medicina cu mâinile goale. Și nedezinfectate. Că si dezinfectantul e diluat. Noi l-am diluat și pe ăsta…
   Mentalitatea românului e tipică. Contăm doar atunci când ești bolnav. Dacă te faci bine repede, e ok. Medic bun, un pic încrezut așa, da’ e bun. După, uiți.
   Daca nu iti revii, e jale. Medic mai prost, mai arogant, mai slab pregatit, nu a vazut nici Parisul. Să plece, domne, că nu le mai ajunge…
   Ne încăpățânăm să mai stăm. Să nu plecăm. Doar suntem scoliti aici. Școala românească de medicină are renume. Dar, să nu profesezi în țară. Că nu interesează pe nimeni.
   Nu vorbesc decât în numele meu. Fac meseria asta din tot sufletul meu. Nu mi-am propus niciodată să fac o afacere din ea. Deși, la câte gărzi am făcut și câți neuroni am pierdut, dacă eram așa super plătiți, aveam palate acum. Poate unii au. Nu-i cunosc, nu-i treaba mea.
   Dacă am ales să rămânem, nu o facem numai pentru noi. Nu ne victimizăm, nu ne miorlăim. O facem și ca să ne dovedim că suntem mai buni ca sistemul. Tot ce am învățat aici, aici aplicăm.
   Cum era întrebarea aia? Ce ar fi dacă… Dacă am pleca toți?
   Vă las să gândiți.
   M.S.

Mangalia News, Miercuri, 17 august 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply