Turiştii se plictisesc de moarte pe litoral. Îşi cheltuiesc banii în deltă sau la bulgari

0
586

Traseu_Turistic_Delta_Dunarii

OBSERVATOR: Agenţii de turism trag semnalul de alarmă: nici românii, şi cu atât mai puţin străinii, nu au ce vedea pe riviera românească în sezonul estival iar tururile opţionale se dezvoltă pe zi ce trece, în detrimentul staţiunilor litorale.

 Vii să te bronzezi la mare, dar îţi faci de cap în alte părţi. Cam astea sunt rezultatele analizei tour-operatorului Paradis Vacanţe de Vis, care a studiat comportamentul turiştilor români şi străini care îşi petrec sejurul pe litoralul românesc. Potrivit tour-operatorului, tot mai mulţi români care aleg să-şi petreacă vacanţele pe litoralul românesc – şi nu numai – îşi îndreaptă atenţia către programele şi excursiile opţionale.

Numărul în continuă creştere al turiştilor care aleg litoralul românesc şi turismul intern în general, îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite în acest sector, experienţa dobândită în vacanţele de pe alte meleaguri, dar şi conjunctura internaţională tensionată în ceea ce priveşte unele destinaţii externe au determinat dezvoltarea turismului intern şi, totodată, a acestui segment opţional, se arată în analiză.

Astfel, turiştii străini preferă excursiile opţionale în Delta Dunării şi Bucharest Royal City Tour, iar cei români sunt interesaţi de excursia de o zi la Balcik (Bulgaria), la Palatul Reginei Maria, dar şi de croaziere în Delta Dunării. În mod detaşat, câştigătoarea excursiilor opţionale de pe litoralul românesc este Delta Dunării, aflată la o distanţă relativ mică (118 kilometri) de staţiunile din nordul Mării Negre.

La polul opus, turiştii care aleg să rămână la Constanţa pot opta pentru un tur pietonal al municipiului, care costă 50 de lei, o vizită la Cetăţii Histria – 80 de lei, dar în afară de pietre nu vor vedea nimic; o plimbare cu caii celebrei herghelii din Mangalia, sau un prânz pescăresc tradiţional, o seară românească, grecească, turcească sau arăbească autentică.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Darius MARTINESCU, observator.ro, Miercuri, 27 iulie 2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply