Agenţii economici din Constanţa acuză: “Suntem ruinaţi cu noile impozite”

0
710

agentii-economici-din-Constanta-acuza

În urma articolului „Oamenii de afaceri contestă cotele de impozitare a clădirilor din Constanţa”, am fost apelat de câţiva agenţii economici. Interlocutorii au ţinut să-şi manifeste susţinerea pentru demersul organizaţiilor profesionale de a ataca în contencios Hotărârea nr. 312 din 18.12.2015 a Consiliului Local Constanţa.

„Domnule redactor, noul impozit este ruinător pentru mulţi dintre noi. Cele mai afectate vor fi microîntreprinderile aflate la început de drum, start-up-urile. Degeaba au fost încurajaţi tinerii cu finanţări de la Uniunea Europeană şi Guvern pentru a-şi deschide propria afacere şi a nu mai fi o povară pentru părinţi şi sistemul de protecţie socială, dacă administraţia locală îi ruinează mărind de 15 ori impozitul pe clădiri” – şi-a exprimat indignarea o voce care s-a recomandat „Vasile Ignat, reprezentantul unei firme de servicii informatice”.

La rândui ei, Felicia Anghel, patroana unei agenţii de turism, a spus:

Decizia Consiliului Local Constanţa de opta pentru cota maximă de impozitare prevăzută în Codul Fiscal nu este justificată de interesul comunităţii. Multe alte administraţii locale din ţară au ales cota minimă sau una intermediară. În Constanţa, de la un an la altul suntem taxaţi mai vârtos, în timp ce infrastructura oraşului este din ce în ce mai degradată. Lucrez în turism şi ştiu cum este perceput oraşul Constanţa de vizitatorii români şi străini. Vara trecută, un francez mi-a spus de la obraz: «Regret că am venit la Constanţa. Nici în Africa n-am văzut un oraş turistic atât de murdar şi cu atât de puţine coşuri de gunoi. Voi nu aveţi administraţie locală?» Mi-a crăpat obrazul de ruşine.”

Continuarea, în cugetliber.ro, Joi, 14 ian.2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply