Profesorii sunt nemultumiti pentru că nu primesc prime si tichete de masă nici în 2016

0
745

tichete-de-masa

Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar de stat isi arata nemultumirea fata de decizia Guvernului de a nu le acorda nici in acest an tichete de masa, prime si vouchere de vacanta.

Nemultumiti pentru că nici in 2016 nu vor primi tichete de masa si alte beneficii salariale, reprezentantii sindicatelor din invatamant cer dreptul la pensii speciale, de care beneficiaza si parlamentarii.
“Din cei circa 300.000 de angajati din sistemul de invatamant, nici unii nu vor vedea din pacate tichete de vacanta in acest an. Este o hotarare nejusta, care face sa creasca si mai mult nemultumirea cadrelor didactice fata de cei din clasa politica. Bine ca au putut sa-si voteze pensii fabuloase, iar altii nici macar de o facilitate precum cea a unui tichet de vacanta sa nu beneficieze. Nu mai vorbesc de legea salarizarii unice, de care clasa politica a uitat.
Sunt foarte curios cum vor reactiona la proiectul de lege pe care l-am propus in comun cu cei din sanatate privind modificarea legii pensionarii pentru cei ce iti desfasoara activitatea in cele doua sisteme, de invatamant si sanatate, in care solicitam ca pensia pentru cei ce si-au desfasurat activitatea in cele doua sisteme sa se calculeze nu conform punctajului, ci sa se dea 80% din salariul lunar aferent conform ultimului an de munca”, a declarat prim vicepresedintele Sindicatului Liber din Invatamant, Ioan Tent.
Interdictia acordarii de tichete, prime si vouchere de vacanta pentru profesori face parte dintr-un proiect de ordonanta de urgenta din decembrie 2015.
Potrivit documentului, “in 2016, institutiile si autoritatile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii si a unitatilor prevazute la art. 100 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, nu acorda tichete de masa personalului din cadrul acestora”.
Proiectul mai prevede si ca “in bugetele pe anul 2016 ale institutiilor si autoritatilor publice nu se prevad sume pentru acordarea de tichete-cadou, prime de vacanta si vouchere de vacanta personalului din cadrul acestora”.

sursa: portalinvatamant.ro




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply