Cai pur sânge, la preţ de câini de rasă. Un animal pursânge costă între 900 şi 3.000 de euro VIDEO

0
1707

caipursangearabmangalia

Herghelia Mangalia scoate la vânzare cai pur sânge arab la preţuri chiar şi de zece ori mai mici faţă de valoarea lor reală. În timp ce, în Occident, preţul este stabilit în funcţie de calitatea animalului respectiv şi descendentul său, la noi, preţul este determinat de puterea de cumpărare a fiecăruia.

Ea este Negiavi, o iapă în vârstă de nouă ani, scoasă la vânzare de Herghelia Mangalia. Strămoşul ei a fost adus aici în anul 1936, de la herghelia Pompadour, din Franţa.

Antal Istvan, director Herghelia Mangalia: “Preţul…, trebuie să vedem lista, dar undeva între 4 şi 5000 de lei. Deci, preţ modic, de căţel de rasă. Se apropie sărbătorile, e un cadou frumos, un pur sânge arab. Dacă cieva are un balcon mai mare, îl poate lua…”

În timp ce, în Occident, preţul de pornire al unui astfel de exemplar este stabilit la 8-9000 de euro şi poate ajunge la un milion de euro, în ţară, Herghelia îl vinde cu 900 de euro şi poate ajunge la cel mult 3.000 de euro.

Şi asta în condiţiile în care nu există nicio diferenţă între caii pur sânge arab născuţi şi crescuţi la noi şi cei de peste graniţă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Antal Istvan, director Herghelia Mangalia: “La noi în ţară, piaţa nu este încă formată. Nu este cerere pentru cai de rasă. Apreciem că sunt în jur de 700.000 de cai în ţară, ceva peste 1% sunt cai de rasă.”

Anul acesta, Herghelia Mangalia a vândut 60 de cai. Alţi 50 au rămas fără stăpâni după ce, la două licitaţii nu s-a arătat nimeni interesat de ei. Aceştia pot fi vânduţi oricând, de la Herghelia Mangalia. Caii scoşi la mezat sunt aleşi în urma unor teste de anduranţă, inteligenţă şi dresaj.

Continuarea, pe digi24.ro.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply