BEC invită MAE la discuții pentru remedierea disfuncționalităților

0
626

BEC

BEC invită MAE la discuții pentru remedierea disfuncționalităților.

Biroul Electoral Central a adresat, duminică seară, Ministerului Afacerilor Externe invitaţia de a participa, marţi, de la ora 12.00, la o întâlnire cu membrii Biroului, la sediul acestuia, pentru remedierea disfuncţionalităţilor sesizate, în perspectiva turului doi al alegerilor prezidenţiale.

Citește si: Ultimele rezultate parțiale: Victor Ponta – 39,57 %, Klaus Iohannis – 30,19 %

”Având în vedere numeroasele sesizări ale disfuncționalităților în organizarea procesului de votare în cadrul secțiilor de votare din străinătate, Biroul Electoral Central face următoarele precizări: 

În  conformitate cu prevederile art. 12 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pe lângă misiunile  diplomatice  și oficiile consulare ale României se organizează una sau mai multe secții de votare pentru alegătorii care se află în străinătate la data alegerilor.

În afara acestor secții de votare pot fi organizate, cu acordul guvernului din țara respectivă, secții de votare și în  alte localități decât cele în care îi au sediul misiunile diplomatice sau oficiile consulare. Organizarea si numerotarea secțiilor de votare din străinătate se stabilesc de către ministrul afacerilor externe, prin ordin, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I și pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, în termen de cel mult 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind stabilirea datei alegerilor. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Durata  votării este stabilită prin dispozițiile art. 44 alin. (1) i art. 46 din aceeasi  lege, în conformitate cu care votarea începe la ora 7,00 și se încheie la ora 21,00.

La ora 21,00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea  sălii unde se votează. Alegătorii care, la ora 21,00, se află în sala unde se votează, pot să își exercite dreptul de vot. Biroul  Electoral Central   nu   poate  modifica  dispozițiile  imperative ale   legii   care  prevăd închiderea secțiilor de votare la oră 21,00. 

Mai mult, AICI. Luni, 3 nov.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply