REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Radiografia unui scrutin în care diaspora a arătat din nou că există

0
658

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victor Ponta şi Klaus Iohannis sunt candidații care merg mai departe în finala alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie, arată atât rezultatele parțiale oficiale anunțate de BEC, cât și numărătoarea paralelă a celor două blocuri politice. Fiecare dintre cei doi candidați va încerca să atragă în următoarele două săptămâni cât mai multe din voturile celorlalți 12 candidați, dintre care trei – Călin Popescu Tăriceanu, Elena Udrea, Monica Macovei – au strâns impreună peste 15% din sufragii.

Alegători români stau la coadă la Bruxelles

Alegători români stau la coadă la Bruxelles. FOTO: telespectator Digi24.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Participarea la vot, așa cum era indicată de datele strânse de BEC până la ora 3:00, a fost de 52,31 la sută, mai mică decât cea de la precedentul scrutin prezidențiale din 2009.

Citiți și:  REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. LIVE BLOG

Judeţele cu cea mai mare prezenţă la vot sunt Ilfov – cu 61,74%, Sibiul – cu 61,69 la sută şi Constanţa – cu 57,94%. Pe de altă parte, codaşe la prezenţa la urne sunt judeţele Vaslui – cu 44,47%, Satu Mare – cu 44,58 la sută şi Maramureş – cu 45,73%. 

În București, cel mai harnic sector a fost sectorul 1.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Votul a fost însă cu scandal în străinătate. La Londra, Paris, Munchen, Stuttgart sau în Spania oamenii au protestat fiindcă nu au apucat să voteze. Alegătorii au cerut ca programul secţiilor să fie prelungit, astfel încât să poată vota cu toţii. În zadar, însă, fiindcă Ministerul de Externe de la Bucureşti a anunţat că acest lucru ar însemna încălcarea legii. La mai multe secții de vot, au fost chemaţi în ajutor poliţiştii.

„Vrem să votăm!”, au cerut alegătorii. Au stat și câte opt ore la coadă ca să voteze și s-au plâns de proasta organizare. Când au auzit că nu se poate prelungi votul, au inițiat o petiție pe care vor să o trimită Avocatului Poporului, pentru a se găsi o soluție, măcar în turul al doilea.

„Suntem în secolul 21, trebuie să ştim să folosim tehnologia. Cu o semnătură digitală, cumva. Nu-i normal să stăm aşa, ca animalele!”, au spus românii care au stat ore în șir la coadă.

Mai mult, pe digi24.ro, Luni, 3 nov.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply