Prezența la urne – 52,31%. Ponta și Iohannis, în turul 2

0
793

ponta-iohannis

Rezultatele înregistrate la ora 21.00 în exit-poll-ul Sociopol.

S-au închis urnele, iar exit-poll-urile au anunțat, aseară, pentru ora 21.00, că în lupta pentru Președinția României au rămas Victor Ponta (40,5% – în studiul Sociopol), susținut de PSD – PC – UNPR, și Klaus Iohannis (30,7% – în studiul Sociopol), candidatul ACL (PNL + PDL).

Ceilalți 12 candidați au obținut procente dintr-o singură cifră, de la 6% în jos. Dacă nu au loc răsturnări dramatice de situație după numărătoarea oficială a voturilor și dacă nu cumva intervin instituții din Justiție, care să altereze votul popular, Ponta și Iohannis au două săptămâni la dispoziție pentru a-și prezenta programele pentru România, după o campanie electorală de o lună în care nu a fost timp decât pentru defilări pe la DNA și atacuri sub centură.

Uimitoare a fost prezența la vot la nivel național, unde și-au exprimat opțiunea 52,31% din cetățenii cu drept de vot. O mențiune specială a PSD vizează Constanța, unde electoratul s-a mobilizat exemplar, comparativ cu alte scrutinuri. La închiderea urnelor, s-a înregistrat o prezență de 55,41%, cu 2% mai mult decât în primul tur al prezidențialelor din 2009.

Potrivit numărătorii paralele efectuate de organizația județeană Constanța, în urma centralizării voturilor din toate cele 552 de secții de votare, Victor Ponta a obținut 36,62%, iar principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, 28,87%. În municipiul Constanța, candidatul PSD-UNPR-PC a obținut 32,86%, iar candidatul ACL – 30,25%.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, în telegrafonline.ro, Luni, 3 nov.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply