Curăţenia de primăvară la Mangalia începe… iarna

0
701

Pregătiri…

Primarul Mangaliei, Cristian Radu: „Trebuie să pregătim municipiul pentru principalele evenimente din primăvara acestui an: „Lumină de la malul mării” şi „1 Mai”.

ACŢIUNE

O vorbă din popor spune că „omul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie”. Aşa şi Primăria Mangalia, care va începe încă de pe acum campania de curăţenie. Deşi suntem în plin sezon rece, cel puţin calendaristic, pentru că vremea de afară ne contrazice, administraţia publică locală din Mangalia va începe, în această săptămână, o amplă campanie de igienizare. Şi nu va fi una doar de ochii lumii, pentru că primarul Cristian Radu îşi doreşte ca Mangalia să strălucească cu adevărat la începutul sezonului estival.

„Ne apucăm din timp, pentru că nu trebuie să ne scape nimic. Niciun colţ al oraşului nu va rămâne neigienizat. Atât în Mangalia, cât şi în cele şase staţiuni, toate gărduleţele inestetice vor fi demolate sau vopsite. Se vor efectua lucrări de salubrizare a căilor publice constând în: măturat mecanizat şi manual, întreţinere trotuare şi parte carosabilă, igienizat şi desfiinţat depozitele de gunoi neorganizat, care degradează mediul, şi răzuit rigole. Concomitent, vor fi văruiţi copacii şi vopsite bordurile. Trebuie să pregătim municipiul pentru principalele evenimente din primăvara acestui an: „Lumină de la malul mării” şi „1 Mai”. Nu neglijăm nici staţiunile, care sunt în plin proces de înnoire şi refacere. Se lucrează cu deosebită atenţie la refacerea spaţiilor verzi în zonele unde trotuarele au fost reabilitate, se completează cu pământ spaţiile de lângă copaci şi se plantează flori de sezon”, a spus edilul Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

SPAŢII VERZI

Primarul a afirmat că, simultan cu igienizarea, se derulează lucrări de reabilitare a spaţiilor verzi. În acest sens va fi degajat terenul de frunze şi crengi şi va fi însămânţat cu gazon. În plus, primarul Mangaliei a spus că s-a întocmit o hartă cu toate spaţiile verzi din Mangalia, care vor fi reamenajate cu ajutorul unor arhitecţi.

În acest sens, Primăria a încheiat, recent, un acord de parteneriat cu instituţii specializate în design urban şi peisagistic, Facultatea de Urbanism din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” – Bucureşti şi Asociaţia Absolvenţilor Urbanişti şi Peisagişti din România. „Acest parteneriat va avea ca finalitate demararea unor proiecte menite a schimba total înfăţişarea oraşului şi a staţiunilor”, a declarat Cristian Radu.

Tatian IORGA, twelgrafonline.ro, Luni, 13 ian.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply