Raportul teribil al Pentagonului despre catastrofele climatice, absolut real? – partea a II a

0
869

Care vor fi schimbările climatice la nivel planetar care vor influenţa strategiile de securitate ale statelor. FOTO Reuters.

Adevărul: Publicăm astăzi a doua parte a materialului referitor la catastrofele climatice anunţate de raportul Pentagonului din 2003. Concluziile pentru perioada în care ne aflăm şi cea imediat următoare anunţă schimbări dramatice la nivel planetar, care vor influenţa strategiile de securitate ale statelor.

„Ce urmează?

–       Condiţii de climat mai rece, mai uscat şi vânt mai puternic pentru regiunile continentale din emisfera nordică

–       Persistă seceta pe toată durata deceniului în regiuni agricole vitale şi în zonele din jurul principalelor bazine de populaţie din Europa şi în estul Americii de Nord

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

–       Temperaturile anuale medii scad cu până la 2,75 gr C în Asia şi America de Nord şi cu până la 3,3 gr C în Europa

–       Temperaturile vor creşte cu 2,2 gr C în zone-cheie în ansamblul Australiei, Americii de Sud şi Africii australe

–       Se intensifică furtunile şi vântul în perioada de iarnă, amplificând impactul schimbărilor. Europa Occidentală şi Pacificul se vor confrunta cu o intensificare a vântului din vest.

În fiecare an. între 2010 – 2020 va exista o scădere a temperaturilor medii pe ansamblul Europei de Nord, mergând până la un minus de 3,3 grade Celsius în zece ani. Pluviometria anuală medie scade cu aproximativ 30% în această regiune, iar vântul va fi în medie cu 15% mai puternic. Condiţiile climatice sunt încă şi mai severe în regiunile continentale interioare din Asia şi America de Nord.

Către finele deceniului, climatul din Europa va semăna mai degrabă cu cel din Siberia!

Cititi continuarea aici: adevarul.ro/international/in-lume/raportul-teribil-pentagonului-despre-catastrofeleclimatice


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply