STUDIU. Ce impact are fracturarea hidraulică asupra sănătăţii oamenilor

0
651

Fracturarea hidraulică duce la apariţia dezechilibrelor hormonale din cauza substanţelor chimice eliberate în mediul înconjurător, susţine un studiu recent. Cercetătorii americani spun că fracturarea hidraulică creşte riscul apariţiei cancerului, a infertilităţii, dar şi a altor probleme de sănătate, notează Huffigton Post.

Pentru a ajunge la această concluzie echipa de savanţi de la Universitatea din Missouri, coordonaţi de dr. Susan Nagel, au analizat calitatea apei de pe mai multe terenurile din SUA, acolo unde a s-a folosit fracturarea hidraulică pentru extragerea gazelor naturale, printre care se numără şi terenul din apropierea râului Colorado.

Specialiştii au analizat în laborator probe de apă provenite de la scurgerile de pe terenurile de foraj. Rezultatele au scos la iveală că substanţele chimice erau în cantităţi suficient de mari pentru a afecta nivelul de hormoni, cu precădere pe cel de estrogen.

“Mai mult de 700 de substanţe chimice sunt folosite în procesul de fracturare hidraulică şi multe dintre acestea perturbă funcţiile hormonilor. Odată cu creşterea numărului de exploatări prin fracurare hidraulică, populaţiile se pot confrunta cu riscuri mari de îmbolnăvire prin expunerea la substanţele chimice care afectează sistemul endocrin”, susţine dr. Susan Nagel, coordonatorul şi cercetătorul care a publicat rezultatele studiului în revista de Endocrinology.

Citeste mai mult aici: http://www.gandul.info/magazin/studiu-ce-impact-are-fracturarea-hidraulica-asupra-sanatatii-oamenilor-11805429

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply