GENERAŢIA REVOLUŢIEI ROMÂNE

0
625

Cu gândul la victimele căzute la baricada de la Inter, în dimineaţa zilei de 22 decembrie bucureştenii ies în stradă cu zecile de mii. În jurul prânzului, piaţa din faţa Comitetului Central se umple de manifestanţi. Sub presiunea lor, soţii Ceauşescu fug cu elicopterul. Întreaga ţară este cuprinsă de un val de entuziasm. În mod paradoxal însă, începe din nou să se tragă. Sute de români cad victime ale diversiunii teroriste. Revoluţia este transmisă în direct. Oamenii sunt chemaţi în stradă să apere instituţiile statului şi primesc arme. După 24 de ani, dosarul Revoluţiei este acoperit de praf, adevărul despre evenimentele de atunci rămâne cunoscut numai de cine trebuie.

În ziua de 22 decembrie, bucureştenii se întorc în stradă, furioşi şi tot mai hotărâţi. Morţii din noaptea de 21, de la Intercontinental, nu puteau fi trecuţi cu vederea. Oamenii află de la supravietuiţori ce s-a întâmplat la baricadă. Vestea despre măcelul din centru se răspândeşte în tot oraşul. Zeci de mii de muncitori din toate cartierele se încolonează şi se îndreaptă spre Comitetul Central. Regimul lui Nicolae Ceauşescu îşi trăia ultimele ore.

A plecat să apere televiziunea şi nu s-a mai întors acasă…

Cititi mai mult AICI: http://ro.stiri.yahoo.com/genera%C5%A3ia-revolu%C5%A3iei-ceau%C5%9Fescu-fugit-pe-22-decembrie-dar-045942533.html


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply