Astăzi are loc a doua repartizare computerizată la licee

0
713

Absolvenţii de clasa a VIII-a care nu au reuşit să prindă un loc într-un liceu mai au o şansă astăzi, la cea de-a doua repartizare computerizată. La aceasta s-au putut înscrie candidaţii rămaşi nerepartizaţi la etapa din 16 iulie, cei respinşi la liceele şi clasele care au organizat probe de aptitudini şi cei care nu au participat la prima repartizare.

În judeţul Constanţa mai sunt disponibile peste 300 de locuri în diferite licee şi colegii. Astfel, la învăţământul vocaţional au mai rămas libere trei locuri la muzică, respectiv nouă la coregrafie, în cadrul Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”.

La Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru” mai există 10 locuri şi alte cinci la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul”.

În judeţ, mai sunt 21 de locuri la Colegiul Naţional „Kemal Ataturk”, de învăţători-educatori, respectiv de teologie musulmană, iar pentru sportivi alte 20 de locuri la Mangalia („Ion Bănescu”), la Ovidiu („Ion Podaru”) şi la Năvodari („Lazăr Edeleanu”).

În municipiul Constanţa, cele mai multe locuri libere se găsesc la două unităţi: Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”, unde pentru trei specializări – electric, turism şi alimentaţie, mecanică – sunt disponibile 82 de locuri, la fel ca şi la Colegiul Tehnic „Tomis”, specializările construcţii, instalaţii şi lucrări publice şi mecanică. Urmează, cu 73 de locuri, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanţa, la specializările electric, electronică-automatizări, mecanică. Colegiul Tehnic „Pontica” mai are 53 de locuri libere, la specializările comerţ, turism şi alimentaţie, agricultură, Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” – 50 de locuri la electronică-automatizări şi mecanică, alte 43 de locuri la Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan”, specializările fabricarea produselor din lemn şi protecţia mediului, Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman” – 20 locuri (electric), Colegiul Comercial „Carol I” – 12 locuri (turism şi alimentaţie/bilingv).

Dacă şi la această a doua repartizare vor rămâne candidaţi nerepartizaţi, o a treia etapă este prevăzută de metodologie pe 5 şi 6 septembrie, când va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare ori nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Andreea Perhaiţă, cugetliber.ro, Joi, 25.07.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply