De la 1 februarie, prohibiție la știucă în Delta Dunării!

0
428
Anul acesta, prohibiţia pescuitului va începe pe 9 aprilie, cu excepția celei la știucă, prevăzută în perioada 01 februarie – 20 martie, potrivit ARBDD.
Conform Ordinului de prohibiţie din acest an, aprobat de Ministerul Agriculturii şi cel al Mediului, prohibiţia pescuitului va înceta pe data de 8 iunie, iar în apele care constituie frontieră de stat, activitatea de pescuit va fi interzisă în perioada 24 aprilie – 7 iunie, cu unele excepţii, printre care apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, acolo unde prohibiţia pescuitului se va desfăşura în perioada 16 aprilie – 30 mai inclusiv.
Prima specie de peşte valoroasă din punct de vedere economic și a cărei captură va fi interzisă de la 1 februarie, este ştiuca.
În Delta Dunării este interzisă, în prezent, și capturarea femelelor de rac, prohibiţia urmând să se încheie pe data de 10 aprilie.
În afara perioadelor de prohibiţie, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor ştiucă, şalău, somn şi crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii, pescarii având voie să reţină un singur exemplar pe zi, dintr-o singură specie.
Potrivit Ordinului de prohibiţie a pescuitului din acest an, persoanele care desfăşoară activităţi de pescuit recreativ/sportiv în Deltă nu pot transporta o cantitate de peşte mai mare de 10 kilograme de pescar, sau 15 kilograme pe familie, indiferent de numărul de zile în care au desfăşurat activitatea. (sursa: radioconstanta.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply