Adrian Hădean – ZAMĂ DE PĂSTĂI ca-n Maramureș (VIDEO)

0
553
Adrian Hădean: Ieri am scos din cămară păstăile bune de la mama, care are grădina ei, cu parii ei pe care suie vrejurile în fiecare an. Ce nu se mănâncă la vreme, se pune-n borcan, cu usturoi, niște tomate, pătrunjel, poate puțin mărar, să fie bun iarna. Acum, cum ar veni. Mâncare de făcut în 10 minute (se găsesc păstăi la borcan și-n prăvălii, poate nu cum pune mama, da’ chiar și așa, merită).

Cum am făcut eu? Am tăiat în cuburi mici 50 de grame de slană afumată (nu mere toamna vegan la noi în casă), am lăsat-o pe foc să se topească, apoi am pus peste ea apio rondele fine, 2 morcovi tot așa, o ceapă roșie mărunțită, un ardei kapia, cuburi și 4-5 tomate mici și colorate, nu cu mult gust, da’ măcar cu aciditate. Le-am lăsat să asude, am pus păstăile peste ele, am turnat cam 300 de mililitri de bulion de la mama, dulce, fain și un borcan de supă de oase (puteți pune o cană de apă caldă în loc, dacă nu aveți supă la îndemână).

Am gustat, am potrivit gustul cu piper și sare, și am oprit-o aici, deși în iernile maramureșene, mai degrabă găsești mâncare asta îngroșată cu smântână și ou, poate chiar cu făină, dacă-i omătu’ până la streașină. Mulțumesc, mamă.


Mangalia News, 13.01.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply