Pulsul portului Constanța, luat de Ion TIȚA-CĂLIN | Avizări de nave la Constanța, Midia și Mangalia

0
620
Luni, 1 ianuarie 2024, în portul Constanța se aflau sub operațiuni de încărcare – descărcare 42 de nave, din care o navă în zona Midia.
Din total: 15 nave operau cereale și semințe uleioase, 4 nave – fier vechi, 4 nave – produse chimice, 4 nave – ulei de floarea soarelui, 3 nave – produse din metal, 2 nave – cherestea, 2 nave – cărbune, 2 nave – hidrocarburi, 2 nave – materii prime siderurgice, o navă – containere și o navă – șrot.
Navele aflate sub operare sunt, în general, de capacitate mică și medie. Cea mai mare este bulk-carrier-ul „Iron Destiny” (cu lungimea de 247 de metri), care încarcă 24.026 de tone de minereu de fier în terminalul Comvex.
În rada portului Constanța așteptau să intre la operare un număr de 14 nave.

Avizări de nave

În următoarele două săptămâni, un număr de 82 de nave cu mărfuri vor veni în portul Constanța, din care 3 nave în zona Midia și o navă în zona Mangalia. Din total: 34 de nave sunt cu mărfuri containerizate, 7 nave vor opera hidrocarburi, 6 nave – produse din metal, 6 nave – produse chimice, 5 nave – cărbune, 5 nave – materii prime siderurgice, 4 nave – cereale, 4 nave – autovehicule, 2 nave – echipamente, 2 nave – ulei de floarea soarelui, o navă – fier vechi și o navă – soia.
Printre cele mai mari nave așteptate se numără portcontainerele „CMA CGM Tage” (cu lungimea de 300 de metri) și „CMA CGM Ganges” (cu lungimea de 299 de metri).
Ion TIȚA-CĂLIN,
1 ianuarie 2024.


Mangalia News, 01.01.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply