Ziua Națională a României și a tuturor românilor, sărbătorită la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa

0
343

farmec.ro
carturesti.ro%20
Ca în fiecare an, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa și Consiliul Județean Constanța, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România – filiala Constanța, sărbătorim, împreună cu elevi din orașul și județul nostru, Ziua Națională a României și a tuturor românilor.
Despre evenimentele ce au dus la Marea Unire, despre Iuliu Maniu – una dintre personalitățile Unirii, despre ceea ce înseamnă, pentru noi, românii, acest moment istoric vor vorbi: dr. Lavinia Dumitrașcu – cercetător științific la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa și Luca Voinea – Școala gimnazială nr. 22 „I.C. Brătianu”.
Din sufletele lor, copiii de la Grădinița „2 Pitici”, de la Școala gimnazială nr. 22 „I.C.Brătianu”, de la Colegiul Național de Artă „Regina Maria” și Ansamblul folcloric „Cartalu” de la Școala gimnazială Vulturu vor aduce un omagiu artistic.
Moderator: dr. Lavinia Dumitrașcu. Asistent: Luca Voinea – Școala gimnazială nr. 22 „I.C.Brătianu”.
Simpozionul „1 Decembrie – Ziua Națională a României. Iuliu Maniu în memoria contemporanilor” va avea loc miercuri, 29 noiembrie 2023, ora 11:00, în Sala „Ovidiană” a  Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.


Mangalia News, 29.11.2023.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply