Gala Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, ediția din anul 2023

0
379
Amfiteatrul elegant al Universității Ecologice din București a găzduit festivitatea de acordare a Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – ediția din anul 2023 – „Împreună pentru pace”.
Evenimentul, devenit o tradiție, a distins și onorat personalități ale presei din România, jurnaliști care au participat la concursul „Împreună pentru pace”, lansat de UZPR, membri ai Uniunii, personalități publice de referință.
Premiile UZPR, stabilite de un juriu alcătuit din profesioniști în domeniu, au fost acordate unor jurnaliști care s-au remarcat prin materialele de presă în toate segmentele domeniului – presă scrisă, online, radio, tv, carte de presă, publicistică. De asemenea, a fost acordată distincția „Opera omnia” pentru întreaga activitate unei personalități care s-a remarcat, de-a lungul unei cariere notabile, prin impactul asupra societății și opiniei publice.
Rând pe rând, au primit distincțiile UZPR, susținuți de un „Laudatio” din partea colegilor de breaslă, condeie redutabile, jurnaliști cu o îndelungată experiență de presă și tineri care s-au remarcat în breaslă și care s-au distins prin efortul de a relata pentru public la cele mai înalte standarde: Tudor Barbu, Sofia Șincan, Pavel Constantin, Mircea Mitrofan, Neculai C. Muscalu, Simona Mihuțiu, Dan Constantin Mireanu, Eveline Păuna, Bogdan Chirieac, Ruxandra Săraru, Daniela Șontică, Șerban Cartiș, Laurențiu Rădulescu și Costi Pahonțu, precum și două instituții care au susținut dinamic și constant presa în anul 2023 – Comisia Națională a României pentru UNESCO și Muzeul Național al Literaturii Române. Premiul „Opera Omnia” i-a fost acordat lui Adrian Vasilescu.
S-a vorbit, în dreptul celor premiați, despre vocația pe care o implică profesia de jurnalist, despre trecerea ștafetei spre cei tineri, s-a vorbit despre corespondența de război, despre publicistică, despre mentori în ale gazetăriei, despre forța necesară slujitorilor presei și publicului, despre trecut, prezent și viitor ale unei bresle ca nicio alta și ale unei uniuni profesionale de esență tare.
Gala Premiilor UZPR a premiat de-a lungul edițiilor precedente personalități de primă mărime ale jurnalismului și publicisticii din România, gazetari, realizatori de emisiuni, redactori, reporteri, caricaturiști de presă, editorialiști, precum și publicații, volume de referință în domeniu, producții media de top și entități media relevante pentru profesie și cu impact în societatea românească; ediția din anul 2023 nu a făcut excepție.
Gala Premiilor UZPR s-a constituit, o dată în plus, într-un eveniment de marcă al jurnalismului românesc, coagulând energiile unei bresle fundamentale pentru societatea din România. Evenimentul, care a prilejuit și o binevenită reîntâlnire a colegilor care s-au revăzut cu bucurie și și-au strâns mâinile cu căldură, a fost transmis pe larg de mass-media. (Roxana Istudor) Foto: Tanța Tănăsescu.
Galeria FOTO, aici: uzpr.ro

Mangalia News, 29.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply