Premierul Marcel Ciolacu: Misiunea celor 22 de companii americane de top arată interesul sporit al investitorilor SUA de a transfera expertiză și tehnologii de ultimă generație în România

0
571
„Prioritatea Guvernului este să garanteze, în continuare, siguranță cetățenilor și economiei românești și să consolideze rolul României în securitatea regională”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu la întrevederea cu reprezentanții celor 22 de companii importante din domeniul ingineriei spațiale și al apărării din Statele Unite ale Americii.
Prim-ministrul a subliniat interesul României de a crește nivelul investițiilor în sectoarele apărare, IT, inginerie spațială și energie, în contextul crizei de securitate care afectează Europa și Orientul Mijlociu. Șeful Executivului a punctat creșterea cheltuielilor pentru apărare de la 2% din PIB la 2,5% din PIB-ul României și determinarea Guvernului de a modifica legislația în sensul susținerii proiectelor de investiții în domeniile apărării și energie. ”România este și va rămâne o țară sigură și un furnizor de stabilitate în regiune, iar în acest sens sprijinul Statelor Unite, în contextul Parteneriatului nostru Strategic, este determinant. Misiunea celor 22 de companii americane de top arată cât este de puternică colaborarea noastră și interesul sporit al investitorilor SUA de a transfera expertiză și tehnologii de ultimă generație în România”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.
Prim-ministrul a subliniat că România este independentă energetic, reușind să ofere ajutorul de care are nevoie și Republicii Moldova. ”Continuăm în această direcție și sprijinim investițiile pentru producerea de energie, inclusiv prin flexibilizarea legislației din sectorul eolian, precum și al industriei extractive și hidrocarburilor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.
Ambasadorul SUA, doamna Kathleen Ann Kavalec și investitorii americani au apreciat abordarea pro-business a Guvernului României și au mulțumit prim-ministrului pentru deschidere și colaborare. De asemenea, au apreciat sprijinul consistent și multidimensional oferit de România în toată această perioadă Ucrainei și Republicii Moldova.
În acest context, prim-ministrul Marcel Ciolacu a menționat că România va continua să rămână alături de Ucraina până la câștigarea războiului, dar și pentru a sprijini reconstrucția acestei țări, precum și de Republica Moldova, stat care va primi mai departe sprijinul țării noastre.
”România este între țările care au oferit cel mai puternic sprijin Ucrainei și Republicii Moldova. Vom continua să oferim acest sprijin și să rămânem un pilon de stabilitate pentru regiune și pentru întreaga Europă. Este suficient să urmărești traseul unui transport de cereale dinspre și către Ucraina pentru a înțelege rolul României. Și din acest motiv am explicat cât este de importantă apartenența României la Spațiul Schengen, inclusiv pentru a facilita rutele de transport către și dinspre Ucraina”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.
La discuțiile care au avut loc la Palatul Victoria, au participat ambasadoarea SUA, doamna Kathleen Ann Kavalec, vicepremierul Marian Neacșu și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Mangalia News, 15.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply