Comuna Peștera a obținut statutul de ”Sat European de Tineret pentru anul 2024” și este prima și singura comună din Dobrogea care obține acest prestigios titlu!

0
577
„Peștera a câștigat! Suntem „Sat European de Tineret pentru anul 2024”, prima și singura comună din Dobrogea care a obținut acest prestigios titlu. Aceasta nu este doar o victorie, ci un angajament ferm față de tinerii noștri și comunitate. Titlul aduce cu sine nu doar recunoaștere, ci și responsabilitatea de a construi un viitor mai bun pentru toți locuitorii noștri. Ne pregătim să întâmpinăm provocările cu curaj, determinare și multă muncă. Această reușită este dovada că atunci când ne unim forțele și punem pasiune în ceea ce facem, nimic nu ne poate opri.
Felicitări, tinerilor, felicitări Peștera, pentru acest moment istoric! Aventura noastră abia acum începe și suntem gata să arătăm lumii întregi ce putem realiza împreună. Suntem profund recunoscători Guvernanței European Youth Village, pentru susținerea și mentoratul continuu oferit grupului nostru. Datorită ghidării lor valoroase, am evoluat enorm și ne-am dezvoltat abilitățile, ajungând să obținem rezultate remarcabile.
Mulțumim pentru că ne-ați fost alături pe acest drum care e abia la început.
Mulțumim Administrației Publice Locale pentru sprijinul oferit până în prezent, sprijin ce sperăm să crească, de acum înainte, considerabil!
Mulțumim tuturor membrilor din comunitate, tineri, frați, surori, părinți, vă iubim!”
Acesta este mesajul Grupului de Inițiativă al Tinerilor din Comuna Peștera, după aflarea verdictului din finală.

Presa: Au fost 8 comune semifinaliste și au câștigat 3, respectiv Peștera, Constanța, Jebel, din Timis și Poiana, din Galați.
Competiția a fost o provocare pentru tinerii implicați, care au depus eforturi considerabile pentru a obține statutul de Sat European de Tineret 2024.
Criteriile pentru a ajunge în finală au inclus motivația grupului de inițiativă, analiza nevoilor și problemelor tinerilor din comunitate, precum și un plan detaliat de activități pentru anul în care vor purta acest titlu.
Grupul de Inițiativă al Tinerilor din Comuna Peștera a jucat un rol important în acest succes și, chiar dacă victoria a fost deja obținută, membrii grupului de tineri rămân hotărâți să continue acest parcurs, să aducă titlul acasă și să dezvolte un ecosistem de tineret vibrant în comuna lor.
În final, ei transmit un apel puternic către toți tinerii, îndemnându-i să se implice activ în comunitățile lor, să-și folosească talentele și pasiunile pentru a modela viitorul.
Titlul de ”Sat European de Tineret” este oferit de către Guvernanță programului European Youth Village satelor sau comunelor ce își doresc ca prin acest program să facă o schimbare în comunitatea lor.
Pe durata anului în care vor purta acest titlu, toate activitățile, proiectele, evenimentele sau acțiunile ce vor fi organizate la nivel local vor urmări să crească participarea tinerilor și a autorităților în vederea rezolvării unor probleme ale tinerilor din comunitate, cât și îmbunătățirii unor aspecte care-i vizează în mod direct pe tinerii din mediul rural.
Guvernanța programului European Youth Village oferă sprijin, consultanță și formare reprezentanților tinerilor din mediul rural ce doresc să candideze pentru titlul de Sat European de Tineret sau sunt implicate în implementarea programului la nivel local. Prin participarea în program, tinerii din satele finaliste devin mai conștienți de resursele de care dispun, mai vizibili și pregătiți să acționeze strategic în direcția unei schimbări pe care și-o doresc la nivel local, național, european. (radiovacanta.ro).


Mangalia News, 14.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply