Inventatorul Iuliean Horneț dezvoltă un proiect de producere a energiei din biomasă la Bistrița (VIDEO)

0
667
Fabrica StarGate din Ilva Mică, Bistrița, are în plan să dezvolte un modul de producere a energiei electrice din biomasă forestieră și îl are ca partener în proiect pe inventatorul Iuliean Horneț. Acesta e cunoscut pentru soluțiile sale în producerea de energie pe bază de biomasă.
„În data de 30.10.2023 fabrica Star Gate și-a deschis porțile pentru cel mai mare inventator român, un om special, deschis spre lucruri inovative si care din orice deșeu produce energie cu ajutorul echipamentelor create chiar de el. Domnul Iuliean Horneț este creatorul brandului EcoHornet, producător de centrale termice si electrice pe biomasă, specializat in fabricarea de echipamente performante pentru producerea energiei termice”, anunțau bistrițenii.
Managerul Traian Larionesi a explicat, pentru forestmania.ro, care e planul.
„A văzut ce avem aici și a fost încântat de centrala noastră pe biomasă. Trebuie să știți că noi utilizăm coajă de fag. Aceasta are mult siliciu și nu arde, motiv pentru care nicio altă centrală nu o folosește, pentru că nu are puterea centralei noastre. Noi curățăm toată mizeria din zonă. Chiar dacă din coaja de rășinoase obții mai multă energie. Dar noi producem apă supraîncălzită. Cu ea aburim cheresteaua. Merge la 9 uscătoare. Iar cu 2 giga și jumătate producem energie termică. Uscăm rumegușul pentru fabrica de peleți, încălzim halele. Avem 4 segmente diferite pentru apa caldă. Nu are nimeni ce avem noi. Și pasul următor e să producem energie electrică. Avem două linii de debitare fag, o linie debitare rășinoase, plus făbricuța de mobilă și cea de peleți. Sunt toate consumatoare de energie. Lucrăm cu domnul Horneț la acest nou proiect”, ne-a spus Traian Larionesi. (…)
Continuarea, pe forestmania.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply