Primăria Constanța a dat peste 300 de avertismente asociațiilor de proprietari și gospodăriilor individuale, pentru necolectarea selectivă a gunoiului! Atenție! Urmează amenzile!

0
490
În contextul în care Polaris M Holding (n.r. firma de salubrizare aflată sub contract cu municipalitatea) a anunțat că nu va mai colecta recipientele în care deșeurile reziduale sunt amestecate cu cele reciclabile, Primăria Constanța a transmis că va aplica amenzi drastice pentru cei care nu respectă colectarea selectivă a deșeurilor.

Până la această dată, Primăria Constanța, prin Direcția Poliție Locală – Biroul Protecția Mediului, a aplicat 185 de avertismente la tot atâtea asociații de proprietari și alte 143 la case (n.r. gospodării individuale), potrivit Biroului de presă al Primăriei care a răspuns unei solicitări adresate de ZIUA de Constanța.

În calitatea lor de utilizatori ai serviciului de salubrizare, cetățenii au obligația, conform art.24 alin. 6 din Legea 101/2006, de a asigura colectarea separată a deșeurilor pe care le-au generat. De asemenea, conform art.30, alin 4. din OUG 92/2021, persoanele fizice au obligația să depună deșeurile provenite din gospodărie, pe tipuri, în sistemul de colectare separată a deșeurilor municipale. Din aceste motive, este interzisă amestecarea deșeurilor reciclabile cu cele reziduale de către populația care locuiește în zona de case și blocuri. Acestea trebuie să fie depozitate separat.

Se vor aplica sancțiuni de 40.000 de lei pentru gestionarea incorectă a deșeurilor!

Încă din septembrie a.c. conform art. 16, alin. 2 din OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, angajații Polaris M Holding SRL au demarat pe raza municipiului verificarea prin sondaj a conținutului recipientelor pentru deșeuri reciclabile și reziduale. Acolo unde au constat că acestea conțin deșeuri amestecate, au refuzat colectarea și au etichetat recipientele cu o etichetă autocolantă de culoare roșie sau gri, în care s-a menționat motivul pentru care recipientul nu a fost colectat.

În zona de case, pubela galbenă este destinată numai pentru depozitarea deșeurilor reciclabile (ambalaje de hârtie și carton, plastic, metal, aluminiu).

În această etapă, polițiștii locali au aplicat deja 143 de avertismente și/sau procese verbale de conformare. (…)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, în ziuaconstanta.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply