ABADL a semnat contractul pentru Lotul 6 – Costinești, în cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere

0
695
„Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a marcat, vinieri, un alt moment important în eforturile sale de protejare a litoralului românesc, prin semnarea contractului cu numărul 9 din cadrul proiectului cu finanțare europeană “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”. Lotul 6 – Costinești este al IX-lea contract semnat, din cele 11, care a fost atribuit în cadrul proiectului cu finanțare europeană. Costinești este următoarea zonă în care se vor desfășura lucrările esențiale pentru combaterea eroziunii costiere”.
„În urma licitației, contractul a fost câștigat de compania olandeză Van Oord, care are peste 150 de ani de experiență în construcții hidrotehnice marine. Amintim că ABADL a încheiat cu aceeași societate contractele pentru lucrările ce vor fi executate pentru: Lotul 5 – Eforie, Lotul 7 – Olimp, Lotul 8 – Jupiter – Neptun și Lotul 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora”.
„Lucrările din cadrul Lotului 6 – Costinești nu sunt doar o investiție în infrastructură, ci și un angajament pentru protejarea mediului înconjurător. Prin aceste lucrări inginerești, ne propunem să protejăm și să reabilităm litoralul românesc, să reducem pagubele provocate de fenomenele naturale și să conservăm biodiversitatea marină. Noile structuri proiectate și implementate vor constitui un sistem integrat complex, menit să ofere protecție împotriva eroziunii pe o perioadă semnificativă de 50 de ani. Aceasta nu este doar o investiție pentru prezent, ci și pentru viitorul generațiilor ce vor veni”.
„ABADL rămâne dedicat obiectivului său de a minimiza impactul negativ al eroziunii costiere asupra comunităților noastre. Prin aceste proiecte, ne asigurăm că zonele noastre litorale rămân frumoase, sigure și sustenabile pentru toți locuitorii și turiștilor interni și internaționali.
Lotul 6 – Costinești face parte din proiectul “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”, care include și alte 10 zone importante de-a lungul litoralului românesc. Prin aceste eforturi comune, ne străduim să asigurăm un viitor mai sigur și mai stabil pentru țara noastră”.
“REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”reflectă angajamentul nostru pentru calitate și rezistență în fața provocărilor eroziunii costiere.
Mulțumim tuturor celor implicați și suntem bucuroși că putem face o schimbare pozitivă pentru comunitatea noastră și mediul înconjurător!”, este mesajul postat pe pagina de Fb a Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL).


Mangalia News, 16.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply