Gala de Excelență „Olimpicii Timișeni – Patrimoniu Județean” și Lansarea Revistei NĂSCUT PENTRU SPORT, Timiș, nr. 4 (galerie FOTO)

0
545
Beatrice Mercado: „Vă invit să vedeți aceste fotografii care imortalizează momentele decernării distincțiilor de PATRIMONIU JUDEȚEAN, celor 24 de personalități sportive care au căștigat medalii olimpice și care au avut tangență, de-a lungul timpului cu județul Timiș. La fiecare fotografie prezentăm parte din palmaresul sportiv al acestor mari nume ale sportului românesc și menționăm cine a ridicat distincția pentru cei care, ori nu mai sunt printre noi ori, nu au putut veni personal să o ridice. Gala de excelență “OLIMPICII TIMIȘENI = PATRIMONIU JUDEȚEAN” a fost încă un eveniment marca Asociația Junior SPORT, realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş, din categoria celor de pus în “sertar” de suflet! Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest lucru.
Mulțumim pentru foto, Dani Amariei.

Lansarea Revistei NĂSCUT PENTRU SPORT, Timiș, nr. 4 și Gala de Excelență „Olimpicii Timișeni – Patrimoniu Județean”.

TOTUL a fost LIVE, pe pagina Consiliul Judeţean Timiş: https://fb.watch/nvLZuxtNfG/

Gala de Excelență „Olimpicii Timișeni – Patrimoniu Județean”.

Asociația Junior SPORT (în calitate de inițiator) și Consiliul Judeţean Timiş (în calitate de partener principal), în data de 6 octombrie 2023, la ora 10.00, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, au pregătit lansarea REVISTEI NĂSCUT PENTRU SPORT TIMIȘ nr. 4 – cel mai important produs de manifestare al Caravanei Educației în Județul Timiș ediția a V-a, dar și la Gala de excelență “OLIMPICII TIMIȘENI = PATRIMONIU JUDEȚEAN”.
La acest dublu eveniment au participat reprezentanții partenerilor, susținătorilor și sponsorilor Caravanei Educației în Județul Timiș ediția a V-a, numeroși sportivi și antrenori, dar și conducători ai cluburilor sportive timișene prezentați în acest număr de revistă.

Gala de excelență OLIMPICII TIMIȘENI = PATRIMONIU JUDEȚEAN a fost un eveniment atingător de suflet, în cadrul căruia, 24 de medaliați la Jocurile Olimpice, medaliați care au avut, de-a lungul timpului, tangență cu județul Timiș (s-au născut și/sau au activat în acest colț de țară) au primit titulatura de PATRIMONIU JUDEȚEAN, titulatură marcată printr-o diplomă IN HONORIS, dar și printr-o monedă personalizată.

Ne bucură faptul că o parte dintre acești 24 foști mari sportivi au venit la gală, chiar dacă, unii dintre ei locuiesc acum fie în altă zonă a României, fie chiar în afara țării. Decernarea distincțiilor a fost realizată de către domnul Alin Nica – președintele Consiliului Județean Timiș. În Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 4 s-a alocat, acestor 24 de personalități marcante ale sportului românesc, dar și timișean, un amplu spațiu de promovare.

Iată lista celor 24 de medaliați timișeni:

1. Iolanda Balaș Sőtér – atletism (născută în Timișoara),
2. Ionel Alexandru Drîmbă – scrimă (născut în Timișoara),
3. Henri Rang – echitație (născut în Lugoj),
4. Ladislau Lovrenschi – canotaj (născut în Timișoara),
5. Dumitru Pârvulescu – lupte (născut în Lugoj),
6. Francisc Horvath – lupte (născut în Lugoj),
7. Camelia Macoviciuc Mihalcea – canotaj (nu născută, dar a activat în jud. Timiș)
8. Aurora Darko Pleșca – canotaj (născută în Timișoara)
9. Herta Anitaș – canotaj (născută în Lugoj)
10. Maria Micșa Moșneagu – canotaj (născută în Timișoara)
11. Lavinia Miloșovici – gimnastică artistică (născută în Lugoj)
12. Maria Olaru – gimnastică artistică (nu născută, dar stabilită în jud. Timiș)
13. Simona Amânar Tabără – gimnastică artistică (nu născută, dar stabilită în jud. Timiș)
14. Diana Bulimar – gimnastică artistică (născută în Timișoara)
15. Daniel Nicolae Potra – gimnastică artistică (născut în Timișoara)
16. Corina Căprioriu Ștefan – judo (născută în Lugoj)
17. Alexandru Buligan – handbal (nu născut, dar a activat în jud. Timiș)
18. Lucian Vasilache – handbal (nu născut, dar a activat în jud. Timiș)
19. Marius Căta-Chițiga – volei (născut în Timișoara)
20. Viorica Ioja Vereș (născută în Uivar)
21. Hilde Lauer – kaiac canoe (născută în Orțișoara)
22. Elena Mărgărit – gimnastică artistică (născută în Timișoara)
23. Alexander Fölker – handbal (nu născut, dar a activat în jud. Timiș)
24. Roland Gunesch – handbal (nu născut, dar a activat în jud. Timiș).
Revista Născut pentru Sport, Timiș, nr. 4 este un produs de manifestare al Caravanei Educației în județul Timiș, ediția a V-a – parte a proiectului național Născut pentru Sport, proiect inițiat, în urmă cu 12 ani, de către Asociația Junior Sport, pentru care Ministerul Educației este partener oficial național, iar Inspectoratul Școlar Județean Timiș este, încă de la prima ediție, cea din 2019, partener oficial local. Caravana Educației în județul Timiș ediția a V-a este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, cuprins și promovat în Programul TimCultura 2023.

În ce constă Caravana Educației în județul Timiș – ediția a V-a?

În editarea și tipărirea Revistei Născut pentru Sport Timiș nr. 4 și în distribuirea acesteia în școlile cu clasele I-VIII din județul Timiș, de către marii sportivi și antrenori timișeni promovați în acest număr de revistă, în cadrul a 10 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”.
Toate edițiile acestei acțiuni sunt desfășurate sub egida Ministerului Educației, prin Inspectoratul Scolar Judetean Timis și sunt organizate de Trima Events – compania de PR & Marketing & Coordonare distribuție, parteneră a Asociației Junior Sport.
Calendarul celor 10 ediții ale acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” – ediții prin care se distribuie, gratuit, Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 4, direct din mâna sportivilor și antrenorilor promovați în acest număr de revistă – este următorul:
Luni, 9 octombrie, ora 11.00 la Școala Gimnazială nr 30 din Timișoara; marți, 10 octombrie, ora 10.00, la Liceul Teoretic Louis Calderon din Timișoara; miercuri, 11 octombrie, ora 10.00, la Școala Gimnazială din Șag; joi, 12 octombrie, ora 10.00, la Școala Gimnazială din Ghiroda; vineri, 13 octombrie, ora 10.00, la Școala Gimnazială din Dudeștii Noi; luni, 16 octombrie, ora 10.00, la Liceul Teoretic din Buziaș; marti, 17 octombrie, ora 10.00, la Școala Gimnazială din Moșnița Nouă; miercuri 18 octombrie, ora 10.00, la Școala Gimnazială nr 21 Timișoara; joi, 19 octombrie, ora 10.00, la Școala Gimnazială nr. 2 din Lugoj; vineri, 20 octombrie, la ora 10.00, la Liceul cu Program Sportiv “Banatul” Timișoara.
Revista Născut pentru Sport Timiș nr. 4 a fost tipărită în 4000 de exemplare, iar aceste exemplare au fost realizate cu suportul venit de la: Consiliul Județean Timiș (partener principal); Primăriile Buziaș, Ghiroda, Moșnița Nouă, Dudeștii Noi și Șag (parteneri); Universitatea Politehnica Timișoara, CSU Politehnica Timișoara, CSU UVT (partenerii oficiali locali); Decathlon Timișoara, Herbalife Nutrition, Fabrica de înghețată ICE DYP (sponsori principali), Hotel Spa Ice Resort, Padel Center Dumbrăvița, ACS Dumbrăvița, CSM Lugoj, CS Dominicii, CS de Echitație Laurențiu Covaci, LPS „Banatul” Timișoara, Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara (sponsori/susținători).
Parteneri media: TVR Timișoara, Dumbrăvița TV, Sursa de Vest.
“Cu mândrie spun că acest dublu eveniment, inițiat de teribila echipă “marca” Asociația Junior SPORT, care, de peste 12 ani, derulează, în România, cel mai complex proiect de educație și cultură sportivă pentru copii, este parte din frumoasa poveste numită Timișoara, capitală culturală 2023. Pe 6 octombrie am premiat excelența olimpică și am lansat al 4-lea număr al Revistei Născut pentru Sport Timiș! Pe 6 octombrie, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, noi, toți cei prezenți – inițiatorii, organizatorii, partenerii, susținătorii și sponsorii proiectului, conducătorii de universități, de cluburi sportive și de unități de învățământ, sportivii și antrenorii timișeni – ne-am înclinat în fața celor 24 de mari valori ale sportului românesc, adevărate mândrii mondiale, naționale, județene, care au urcat pe cel mai faimos și râvnit podium al planetei – podiumul Jocurilor Olimpice. Aceste 24 de personalități au devenit, din această zi, PATRIMONIUL JUDEȚULUI TIMIȘ!
Tot conceptul Galei de excelență OLIMPICII TIMIȘENI = PATRIMONIU JUDEȚEAN este un preambul al marelui eveniment sportiv al anului viitor – Jocurile Olimpice de la Paris. Ca o frumoasă coincidență, anul viitor se împlinesc 100 de ani de la obținerea PRIMEI MEDALII OLIMPICE a României! Se întâmpla la Jocurile Olimpice din 1924, acestea fiind găzduite tot de… Paris. Practic, în 2024, putem spune că „ROMÂNIA = 100 DE ANI DE OLIMPISM, PE PODIUM!”
(Beatrice Mercado – președinte la Asociația Junior SPORT, editor Revista Născut pentru Sport, inițiator Caravana Educației în județul Timiș).
Albumul FOTO integral este aici:


Mangalia News, 09.10.2023.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply