Spectacol folcloric româno-bulgar, la Mangalia, în cadrul celei de a III-a ediții a Festivalului transfrontalier „Marea Neagră cu Maramă și Dunărea cu Năframă”

0
566
Primăria Municipiului Mangalia organizează, sâmbătă, 30 septembrie, în Piața Republicii, începând cu orele 16:00, cea de-a III-a ediție a Festivalului transfrontalier „Marea Neagră cu Maramă și Dunărea cu Năframă”.
Evenimentul se va desfășura pe scena exterioară a Casei de Cultură și va cuprinde un spectacol cultural-artistic transfrontalier, cu prestația, atât a artiștilor locali, cât și a câtorva ansambluri de muzică tradițională românească și bulgărească.
Prima ediție a festivalului transfrontalier s-a desfășurat în toamna anului 2021, în parteneriat cu Primăria Balcic, în cadrul proiectului european ”Sinergia natură-cultură: potențial al dezvoltării regiunii transfrontaliere”. Evenimentul a cuprins un spectacol artistic și unul gastronomic, intitulat ”Meniul Mării Negre”, care a reunit bucătari români și bulgari, într-o demonstrație culinară, pentru dezvoltarea turismului gastronomic în spațiul transfrontalier România-Bulgaria.
A doua ediție a festivalului multietnic a avut loc în luna septembrie 2022, în cadrul aceluiași proiect, aflat în perioada de sustenabilitate. Manifestarea cultural-artistică a cuprins un spectacol care a reunit, pe aceeași scenă, interpreți și ansambluri folclorice din Bulgaria și România, precum și artiști care au interpretat melodii grecești și macedonești, în scopul promovării culturii, tradițiilor și obiceiurile din spațiul transfrontalier.
Reamintim că, în cadrul proiectului transfrontalier finalizat în anul 2020, Primăria Mangalia a modernizat Centrul vechi al orașului – Piața Republicii, iar autoritățile bulgare au modernizat faleza din Balcic, punând la dispoziția turiștilor o infrastructură modernă și oportunități de petrecere a timpului liber.


Mangalia News, 29.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply