Festivalul George Enescu: Cel mai mare festival de muzică clasică din lume, la București! VIDEO

0
518
♦ Festivalul Internaţional „George Enescu” a debutat la finalul lunii august şi se va încheia duminică 24 septembrie, după ce va reuni în ediţia din acest an peste 3.500 dintre cei mai faimoşi artişti ai lumii şi peste 40 de orchestre din 16 ţări.
Peste 120 de concerte progra­ma­te şi alte zeci de eveni­men­te, 3.500 de artişti invitaţi, 90 de concerte susţinute doar în Bucureşti, peste 150 de solişti, peste 60 de dirijori şi orchestre din 16 ţări reprezintă pe scurt Festivalul Internaţional George Enescu.

Festivalul a fost organizat în premieră în 1958, însă după Revoluţie a fost relansat în noua formă.
„În 2021, a fost declarat cel mai mare festival de muzică clasică din lume şi acum, în 2023, putem observa o concentrare de „capete încoronate“ ale muzicii clasice in­ternaţionale mai mare decât la Bucureşti nu poate fi regăsită nicăieri. Avem 29 de zile de concerte, cu cele mai mari orchestre şi cei mai mari dirijori din lume, toţi revin la Bucureşti. Avem o echipă mică, circa 20 de oameni, dar în apropierea festivalului ne extindem spre 100 pentru a asigura o organizare cât mai bună. Avem concerte zilnic la Sala Palatului, avem două concerte pe zi de luni până joi, după-amiaza la Ateneu şi seara la Sala Palatului, vinerea avem trei concerte, două la Ateneu şi unu la Sala Palatului, iar sâmbăta peste patru concerte pe zi. Anul acesta avem şi la Teatrul Odeon, în parteneriat, seria de concerte pentru familii şi copii, duminica de la ora 11.00, vândute integral de ceva vreme“, a spus Cristina Uruc, directorul Artexim, organizatorul festivalului şi care este în subordinea Ministerului Culturii. (…).

Continuarea, pe zf.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply