Guvernul a pus în DEZBATERE PUBLICĂ proiectul de lege cu MĂSURILE FISCALE propuse (DOCUMENT)

0
555
Măsuri fiscale și reduceri de cheltuieli – de la impozit pe cifra de afaceri și impozitare mai dură la microîntreprinderi, la eliminarea de posturi de conducere și restricții la cheltuieli în administrație.
Guvernul a pus în dezbatere, după luni de drafturi scurse pe surse, proiectul de lege cu măsuri fiscale, reduceri de cheltuieli în sectorul bugetar și măsuri de combatere a evaziunii pe care își va angaja răspunderea în fața Parlamentului.
Printre măsuri se numără impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru marile firme și bănci, o nouă impozitare și la microîntrerpinderi, eliminarea facilităților fiscale din mai multe domenii, inclusiv IT, impozit suplimentar pe locuințe și mașlini scumpe și o taxare a veniturilor a căror sursă nu poate fi dovedită. Impactul bugetar al acestor măsuri, cele fiscale intrând în vigoare de anul viitor, va fi de aproape 20 miliarde lei în 2023, de peste 23 miliarde în 2024, de peste 25 miliarde în 2025 și 2026 și de aproape 23 miliarde lei în 2027.
Pentru anul acesta, prin măsurile de reducere a chletuielilor bugetare se asigură un impact de doar 631 milioane lei.  Guvernul ar urma să își angajeze răspunderea pe acest proiect de lege în Parlament. (…)
Documentul integral poate fi citit aici: proiectlegemasurifiscalbugetare-19092023

Continuarea, pe profit.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply