Școala Gimnazială Nr.3 Mangalia a câștigat o nouă finanțare, prin programul Meet and Code, cu evenimentul de programare și tehnologie “FUNKY MONSTERS”

0
733
Asociația de părinți “Albatros”, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 3 Mangalia, cu nespusă bucurie, anunță că Evenimentul nostru de programare si tehnologie “FUNKY MONSTERS” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/), susținut la nivel european de Amazon și SAP.
În România, programul este coordonat, pentru cel de-al 7-lea an consecutiv, de Asociatia Techsoup Romania și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.
Evenimentul care va avea loc la inceputul lunii octombrie, își propune să ajute elevii să înțeleagă și să programeze ledurile și difuzoarele buzzer atașate la plăcuță cu ajutorul programului Thinkercad, in vederea realizării unor jucarii inteligente.
Activitatea se va desfășura în 2 sesiuni:
În prima sesiune, se vor prezenta noțiunile teoretice despre difuzoare, leduri și plăcuța microbit referitoare la rolul și modul de funcționare.
Se va crea cont în aplicația Tinkercad explicându-se interfața programului și modul de programare.
În a doua sesiune, se vor proiecta și crea jucării digitale.
Participanții vor folosi aplicația Thinkercad pentru a programa plăcuța microbit:BBC.
Scopul activitătii este dezvoltarea competentelor de gandire computationala prin identificarea solutiilor de realizare unor jucării haioase folosind cunoștințele prezentate in prima sesiune de formare.
Grupul țintă este format din elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 Mangalia și copii ai Centrului de tip familial Callatis, care vor fi încurajați să se implice în activitățile practice de programare.
Dragi elevi, vă așteptăm în număr cât mai mare, să participati la evenimentul nostru de programare!
Vă mulțumim din toată inima, doamnă profesoară Alina Dumitru Mazăre, pentru munca dumneavoastră, datorită căreia suntem prezenți de CINCI ANI CONSECUTIV pe harta europeană a evenimentelor Meet And Code!
Viitorul se scrie Azi!
Educatia este Evolutie!


Mangalia News, 19.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply