Pacienții oncologici din Mangalia, consiliați GRATUIT de o echipă de psihologi, la Spitalul Municipal

0
279

carturesti.ro%20
farmec.ro
Reprezentanții Spitalului Mangalia anunță încheierea parteneriatului dintre Asociația Pacienților cu Boli Cronice “Restart la Viață” și Spitalul Municipal Mangalia, pentru a aduce un suflu nou în viața pacienților diagnosticați cu cancer și a aparținătorilor lor. Constituiți într-un grup de suport psihologic, gratuit, psihologii asociației împreună cu cei doi psihologi angajați ai unității sanitare vor susține din 20 septembrie, mai multe ședințe terapeutice care să contribuie la menținerea unei stări psiho-emoționale mai bune a acestor pacienți.
Întâlnirile specialiștilor cu pacienții și aparținătorii lor, după caz, vor avea loc în prima și a treia miercuri din lună, între orele 17:00 și 19:00, în Sala de de conferințe a spitalului din Pavilionul C.
Cei interesați au posibilitatea să ia legătura cu psihologii Sorin Stan, la numărul de telefon 0744 483 126 și Lidia Stoica, la numărul de telefon 0720 655 618, pentru a solicita înscrierea în grup.
„Pentru a trece mai ușor peste acest diagnostic, care macină de cele mai multe ori viața pacienților oncologici, am decis să folosim toate resursele de care dispunem, pentru a-i ajuta. Psihologii noștri au susținut, la rândul lor, cursurile de psiho-oncologie ale asociației și sunt mai motivați ca oricând să sprijine emoțional și să consilieze bolnavii noștri, alături de ceilalți specialiști, sunt dispuși să îi învețe tehnici și strategii pentru a face față anxietății asociate bolii”, a declarat managerul spitalului, Alina Dan.
De asemenea, în cadrul grupului de suport, pacienții pot împărtăși și asculta poveștile altor pacienți și aparținători care au trecut prin experiențe similare, pot crea conexiuni cu oameni care înțeleg pe deplin prin ceea ce trec și care pot deveni prieteni de nădejde, pot descoperi resurse și informații utile despre gestionarea și tratarea bolii pentru o viață mai sănătoasă și mai fericită, explică specialiștii acestui grup dedicat.

Mangalia News, 18.09.2023.piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply