Delia Valentina Rugea din Mangalia, temerară fiică a Mării Negre, a pus tricolorul României pe cel mai înalt vârf al Masivului Kilimanjaro, din inima Africii! FOTO-VIDEO

0
2461

Temerara Delia Valentina Rugea din Mangalia, a cucerit Masivul Kilimanjaro, din Tanzania, în inima Africii!  

Motto: “There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living” – Nelson Mandela.
„So grateful for my life” – Delia.

Dragi cititori, dragi prieteni, sub impresia emoțiilor formidabile, trăite și transmise redacției Mangalia News, în aceste zile, de mama Deliei, doamna Gabriela Rugea din Mangalia, dumneaei însăși pasionată alpinistă în studenție, „prietenă de gașcă” cu David Neacșu, primul român care a escaladat Masivul Kilimanjaro dinspre Kenia, în anul 1994, vă prezentăm astăzi câteva imagini de la fața locului, care o surprind pe frumoasa și curajoasa Delia Valentina Rugea, pe traseul expediției din care a făcut parte și care a durat o săptămână, „dus și întors”, pe Masivul Kilimanjaro, cu pornire din Tanzania. Expediția a culminat cu atingerea punctului cel mai înalt din Africa: Uhuru Peak (5895 m) și s-a încheiat cu bine.
Așadar, iată că lista românilor care au escaladat Masivul Kilimanjaro se îmbogățește cu un nume de frumoasă rezonanță: Delia Valentina Rugea, mangaliana noastră dragă!
NB: Veți vedea în poze și lacrimile ca niște diamante prețioase, curgând pe obrajii Deliei, atunci când a ajuns pe acoperisul Africii…, lacrimi de bucurie și de fericire (sau poate de regret că nu-i și mama alături, căreia îi seamănă întru totul, în pasiuni și cutezanțe), lacrimi de aducere aminte și de trăire la maximum a momentului în care „atingi cerul cu mâinile”…
Familia întreagă – mama, Gabriela, tatăl, Ionel Rugea și surioara ei, Mălina, studentă la Arhitectură, sunt tare mândri de „isprăvile” nemaipomenite ale Deliei!
Noi ne bucurăm, alături de ei toți și o așteptăm cu drag acasă pe Delia, eroina noastră, care a fost la (cea mai mare) înălțime (a Africii)! Felicitări maxime, Delia! Izbânda ta e și izbânda noastră, a celor care te respectăm și te iubim! CITIUS, ALTIUS, FORTIUS!

Kilimanjaro, Day 1:

Video, aici: https://www.facebook.com

Kilimanjaro, Day 2:

VIDEO, aici: https://www.facebook.com/reel/641943157905520

Kilimanjaro, Day 3:

VIDEO, aici: https://www.facebook.com/reel/1594040894460753

Kilimanjaro, Day 4:

VIDEO, aici: https://www.facebook.com/reel/1639249363229022

Kilimanjaro, Day 5:

VIDEO, aici: https://www.facebook.com/reel/309481231470298

Kilimanjaro, final:

Kilimanjaro, Summit Night! 
VIDEO impresionant! https://www.facebook.com/reel/6389973304453910.
De menționat faptul că cele 12 persoane din expediția la care a participat Delia au avut 54 de însoțitori, care asigurau absolut toate serviciile necesare escaladei – de la bucătari, ospătari, medici și asistenți, până la cărători de bagaje, de toalete (!) și de corturi!

Wikipedia, despre Masivul Kilimanjaro:

Masivul Kilimandjaro (Kilima Njaro = “Muntele alb”, respectiv “Muntele cu zăpadă”), nume utilizat: Kilimandscharo, Kilimandjaro, respectiv Mount Kilimanjaro (din 1902 până în 1918 numit Kaiser-Wilhelm-Spitze), este un munte, un stratovulcan, situat în nord-estul Tanzaniei. Include vârful Uhuru Peak de 5.895 m, cel mai înalt vârf din Africa, urmat de muntele Kenya. În anul 1987 a fost declarat monument al naturii, sub protecția UNESCO. Așezarea geografică a masivului Kilimandjaro este la 340 km sud de ecuator, la granița dintre Tanzania și Kenya, fiind situat în nord-vest pe teritoriul Tanzaniei, la circa 500 km de Dar es Salaam, 200 km de Nairobi și 560 km de lacul Victoria.
Cele mai cunoscute căi de acces către vârf sunt traseele Marangu (5 zile) si Machame (6 zile). Delia a urmat calea cea mai lungă de acces spre vârful Uhuru – Lemosho route, 56 km, 8 zile!
Români pe Kilimandjaro
Primul român care a escaladat Kilimandjaro a fost alpinistul David Neacșu. În anul 1994, el a condus prima expediție românească spre vulcan și a realizat recordul mondial de viteză în ascensiune.
În 1998 s-a realizat primul documentar românesc despre ascensiunea pe Kilimandjaro și pe muntele Kenya.
Actualmente, mai multe agenții de turism din România organizează anual expediții pe „Acoperișul Africii”. (Wikipedia).
Delia a pus Tricolorul României pe cel mai înalt vârf al Africii, Uhuru Peak, la 5.895 m.
Mangalia News: Urmăriți aici serialul în trei episoade cu pagini din Jurnalul expediției, realizat în exclusivitate de redacția Mangalia News.
Aurelia Lăpuşan: Cât curaj si temeritate! Felicitări! Mândri că ești de-a noastră! La cât mai multe performanțe!”

Mangalia News, 12.08.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply