„Drumul Dunării – Dobrorigini, partea I” – Deschiderea expoziției temporare de promovare a rutelor culturale dobrogene, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

0
557
Asociația Youth Vision for Society are plăcerea să vă invite sâmbătă, 12 august, ora 12.30, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, la deschiderea expoziției temporare de promovare a rutelor culturale dobrogene, în cadrul proiectului „Drumul Dunării – Dobrorigini, partea I”.
Expoziția va fi deschisă în perioada 12-15 august și este organizată cu sprijinul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Invitați speciali ai evenimentului: Aurel Mototolea, directorul MINAC și istoricul Cristian Cealera.
Proiectul „Drumul Dunării – Dobrorigini, partea I”
Proiectul „Drumul Dunării – Dobrorigini, partea I”, derulat de Asociația Youth Vision for Society, este în plină desfășurare și a ajuns la cel de-al doilea tur cultural organizat.
Pe data de 2 iulie a fost organizat primul traseu cultural pe ruta Cernavodă-Topalu-Capidava. În cadrul acestui traseu am descoperit istoria interesantă a orașului Cernavodă alături de doamna muzeograf Olivia Rotaru, reprezentant al Muzeului de Istorie „Axiopolis”, iar la Capidava ni s-a alăturat istoricul și cercetătorul Răzvan Pop care ne-a ghidat prin istoria deosebită a acestei cetăți și ne-a oferi informații prețioase despre aceasta.
În data de 6 august a fost organizat cel de-al doilea traseu cultural pe ruta Rasova-Lipnița. Ne-am bucurat să aflăm despre înființarea unui nou muzeu în comuna Rasova, iar apoi am pornit către unele dintre cele mai vechi biserici din zona Dobrogei, Mănăstirea Strunga și Biserica veche din lemn din Satu Nou. În acest traseu ni s-a alăturat ghidul de turism și doctor în istorie Răzvan-Raul Ivan care ne-a prezentat o serie de puncte culturale pe acest traseu, cum ar fi Cetatea Sacidava, Peștera Hoților, Locul fosilifer Aliman, Drumul Cișmelelor de un secol pe teritoriul UAT Lipnița.
Astfel Asociația Youth Vision for Society își continuă traseul de-a lungul Dunării, creând cu succes noi rute culturale prin care pasionații de istorie și drumeții, dar nu numai ei, vor descoperi o nouă parte a Dobrogei.
Proiectul „Drumul Dunării – Dobrorigini, partea I” are ca scop promovarea și valorificarea patrimoniului cultural și natural Dobrogean și va continua pentru următoarele două luni, organizând alte două trasee culturale pe linia Dunării. Puteți afla mai multe despre acest proiect pe site-ul www.drumuldunarii.ro.
Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Mangalia News, 11.08.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply