Sanatoriul Balnear Mangalia, Sănătate și Longevitate! | Serial, episodul 23: TRATAMENTE GERIATRICE

0
1558

Sanatoriul Balnear Mangalia, Sănătate și Longevitate! – un serial util, realizat de redacția Mangalia News, în colaborare cu Biroul de Management al Calității Serviciilor Medicale din cadrul instituției balneare.

Episodul 23: Protocol terapeutic: TRATAMENTE GERIATRICE.

SCOP: Scopul protocolului este acela de a asigura calitatea actului medical prin stabilirea modalitatii de efectuare a procedurii: TRATAMENE GERIATRICE.
Tratamentul general cu Gerovital incepe cu:
  • Consultatia geriatrica, pentru a stabili starea cilinica de sanatate, evaluarea varstei biologice si raportul ei cu varsta cronologica, istoricul bolilor asociate, starea psihologica si atitudinea pacientului fata de imbatranire si tratarea ei;
  • Se evalueaza tratamentele medicamentoase folosite in ultimii ani si in momentul actual, alimentatia pacientului (obiceiuri alimentare si eventuale diete facute in ultima perioada si in timp), activitatea fizica si intelectuala;
  • La sfarsitul consultatiei, se face un bilant al starii de sanatate si un diagnostic geriatric.
Dr. Ana Oleniuc, medic specialist gerontologie geriatrie.
Urmatorul pas este testul alergologic la Gerovital, in prima zi, care se face injectand subcutanat in brat 1 ml Gerovital. Rezultatul testului se citeste in ziua urmatoare, la persoanele alergice aparand o pata rosie reliefata, in jurul punctului de injectare.
Daca la locul injectiei subcutanate nu este nimic, a doua zi se face al II-lea test intramuscular, injectand 1ml Gerovital.
Pacientul ramane culcat si se urmareste starea lui generala si eventualele reactii la Gerovital: ameteli, caldura. Se urmareste timp de 15 -20 minute. Daca nu exista modificari sau reactii neplacute, in a III-a zi se incepe tratamentul propriu zis cu injectii intramusculare, o fiola pe zi, timp de 10 zile sau mai multe, in functie de starea de sanatate a pacientului si efectului urmarit.
Persoanele care urmaresc doar un efect revitalizant general vor face injectii timp de 10 zile, iar cele care au boli de sistem (Parkinson, boli degenerative), pot face cure mai lungi. Dupa terminarea acestei cure de atac, in functie de starea pacientului si evolutia sa, se recomanda o schema de tratament pentru 6 luni sau un an, constând din cicluri de injectii intramusculare, perioade de repaus si cicluri de tratament cu capsule. Persoanele care nu au probleme de sanatate si urmaresc un tratament general revitalizant, anti-îmbătrânire, pot continua această cură de intretinere doar cu capsule.

– COSMETICĂ GERIATRICĂ –

Tratamentul este precedat de o consultatie geriatrică și punerea unui diagnostic de ten, pentru a alege personalizat tipul de produse cosmetice potrivit pacientului.
Se folosesc produse cosmetice din gama Gerovital H3, Gerovital plant sau Aslavital.
Schema de tratament este structurata pe pachete de 6 sedinte, 4 sedinte, sau sedinte individuale, in functie de necesitati si posibilitatile pacientului.
Pentru pachetele de tratament, sedintele sunt structurate astfel:
– 1 sedinta incepe cu o curatire in profunzime a pielii, pilling, ionizare cu o fiola de Gerovital H3, masaj față, gât, decolteu, cervical, brațe (timp de 20 minute), tratament electric: vacuum, termodinamic, stimulare, oxigenare cu ozon.
Dr. Ana Oleniuc, medic specialist gerontologie geriatrie.
Sedinta se termina cu o mască, in functie de natura tenului care poate fi: nutritivă, regenerantă, mineralizantă, purificatoare, iar la final se pune crema potrivită care se recomandă si pentru acasă;
– a 2-a sedinta – ionizare, masaj tratament electric auxiliar, masca, alta decat cea din prima sedinta;
– a 3-a si a 4-a sedinta sunt asemanatoare, cu adaptari, in functie de pacient.
Daca se fac si alte doua sedinte, se adapteaza in functie de evolutie si dorintele pacientului.
Daca se face o singura sedinta individuala, se incearca parcurgerea a cat mai multor etape, sedinta durand o ora si jumatate sau chiar mai mult, in functie de gradul de incarcare a tenului, varsta si necesitati.
Atunci cand se opteaza pentru un pachet de 4 sau 6 sedinte, durata primei sedinte este de o ora si jumatate, celelalte sedinte incadrandu-se intr-o ora de timp.
Cabinet Gerontologie-Geriatrie, dr. Ana Oleniuc, Sanatoriul Balnear Mangalia, Pavilion B.

Sanatoriul Balnear Mangalia Hotel Hora 3* Saturn vă oferă acum posibilitatea de a face rezervări prin propriul sistem online.

Rezervări online: balnear.net/rezervari
Informații: 0241 751 337
Tarife sezon 2023:
– 155-172 lei / zi / persoană pe secția de spital,
– 170-209 lei /zi / persoană pe secția sanatorială.
Hotelul Hora 3* Saturn:
– cazare în cameră dublă (hotel Hora 3*),
– pensiune completă – trei mese / zi (restaurant Hora 3*),
– 4 proceduri / zi (baza de tratament se află în cadrul hotelului).
Sanatoriul Balnear Mangalia – Hotel Hora 3* Saturn, locul în care vă așteptăm pentru o vacanță extraordinară și o cură de tratamente balneo-fizio-kineto-terapeutice, profilactice, terapeutice, de recuperare. (Pe perioada lucrărilor de modernizare și extindere a Pavilionului A, de pe strada Mircea cel Bătrân, nr.3, lângă Geamie).
Baza de tratament de lângă Hotel Paradiso (Pavilionul B) funcționează normal, cu toate procedurile terapeutice.

Mangalia News: Serialul în care prezentăm Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia poate fi vizionat AICI.


Mangalia News, 14.07.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply