De ce e bine să mergi la mare. Beneficiile apei de mare pentru organism

0
905
Beneficiile apei de mare și ale scăldării în ea sunt cunoscute oamenilor de mult timp. De exemplu, schimbarea temperaturii după baie întărește apărarea imunitară și calmează sistemul nervos. Iar în timpul călătoriilor cu barca, oxigenul este absorbit mult mai bine și mai activ. Aflați în acest material de ce apa de mare este bună pentru organism.

Apa de mare hrănește pielea cu minerale benefice

Corpul unui adult este format din aproximativ 70% apă, săruri dizolvate în el, precum și compuși organici și anorganici activi biologic.
Compoziția apei de mare, în ceea ce privește conținutul de sare, seamănă în multe privințe cu compoziția ionilor din plasma sanguină. De aceea, scăldarea în apă de mare sărată împrospătează și tonifică pielea și, de asemenea, o saturează cu minerale utile.
Deoarece apa de mare are o anumită activitate bactericidă, accelerează procesul de vindecare a rănilor, pustulelor și a altor procese inflamatorii.
Porii pielii absorb în mod activ mineralele utile din apa de mare, compensând astfel lipsa oligoelementelor esențiale. Și sulful, care se găsește în apa sărată, ajută la combaterea infecțiilor fungice ale pielii.

Iodul din apa de mare stimulează regenerarea celulară

Continuarea, pe suntmamica.com



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply