Dezvoltarea turismului balnear este o prioritate pentru Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului 

0
945

Dezvoltarea turismului balnear este o prioritate pentru #MAT. Acest aspect a fost reiterat de doamna Tudorita Lungu, secretar de stat, prezentă la Adunarea Generală a Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice (ANSBB), organizată miercuri, la Covasna.

În susținerea argumentului, au fost menționate cele mai recente demersuri întreprinse la nivelul instituței, în acest scop: Realizarea, împreună cu parteneri guvernamentali și ai mediului privat, a primului standard voluntar de calitate pentru complexele balneare, precum și participarea la târgurile internaționale de turism, printre care se remarcă Les Thermalies, manifestare expozițională dedicată destinațiilor balneare și balneoclimatice.

Cu acest prilej, reprezentanților ANSBB le-a fost adresată, încă o dată, invitația de a fi prezenți în cadrul pavilioanelor naționale, la viitoarele evenimente de profil. Mai mult, au fost prezentate cele două surse de finanțare #MAT, dedicate investițiilor în turism: prima aferentă UAT-urilor, prin Masterplanul investițiilor în turism și schema de minimis pentru operatorii economici din stațiunile balneare, pentru care procedura de implementare se află în curs de aprobare. În completare, a fost amintită existența strategiei de dezvoltare a turismului balnear, precum și a planului de acțiune elaborat în acest sens. După încheierea evenimentului, doamna Tudorița Lungu a vizitat una dintre bazele de tratament reprezentative pentru stațiunea Covasna.


Mangalia News, 26.03.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply