Cornel Udrea – „De ce mergem noi la teatru? Noi mergem la teatru, pentru ca să tușim”

0
568

farmec.ro
carturesti.ro%20
Cele mai greli momente din vieața omului și a femei:
1. Fugi la lift, fiindcă te trece o pișare năprasnică. Ea se manifestă vioi, cînd te apropii de bloc, devine nervoasă la ușa blocului, de-a dreptul isterică, fiindcă nu găsești cheia. În fine, fuga sprrrre lift, dar acolo mai așteaptă 4 persoane și ești informat că „dobitocul de la 8 iar a lăsat ușa deschisă!”.

O iei pe scări, plămînii se miră, fiindcă nu sunt obișnuiți cu chestia asta, iarăși căutatul cheii. Dai buzna, calci totul în picioare! Destinul se rîde de tine: soacră-ta e în baie, constipată: i se aude scremerea de ștruț născînd tripleți. Te duci în bucătărie. Așa te prinde nevast-ta: ridicat pe vîrfuri, și pișîndu-te în chiuvetă.

2. Te arde-n cur, la modul fizic, concret. Hemoroizii cu basedov. În baie, acasă, ai dat un recital de contra-tenor, dar patriot fiind, român fiind, ai reușit un fărîmițălambru în zi bună, dar fără acordeon. Ești invitat să iei loc, după ce managerul (cîcatu’ ăla de fost contabil cu nevasta curvă) înșiră un kilogram de prostii, citite cu poticneli. Te așezi direct pe un arici, supărat pe bună dreptate. Brifingul ține două ore: ariciul o cheamă și pe mă-sa.
Te uiți pe google: iei, cu siguranță, minim 10 ani, fără eliberare condiționată. Ai în geantă un unguent, dar nu ai cum să masezi hemoroizii pe obrăjori. În niciun caz acolo. Chiloții flaușați, pînă la genunchi, legați cu șiret în fundiță, ar face să se ducă dracului nu numai locul de muncă.
Gata, s-a terminat: Ce bine-i să plîngi în parc, stînd pe un crîmpei de bancă, plus că într-o oră, cu plînsul ăla molcom, de folclor uzat, de coadă la moaște, ai făcut 20 de lei ! Ce zici ?
(va continua).
(continuă).

3. De ce mergem noi la teatru? Noi mergem la teatru, pentru ca să tușim. Trebe să alegem piese cu tuse și boli pulmonare, cînd tușește ăl beteag, băgăm și noi plagiatul, dar tușim mai mult decît cere indicația regizorului. Ai sucesul asigurat: se uită lumea la tine, de parcă te-ai cîcat în fața ușii și suni să-ți dea kurpapir.
Duamnele nu tușește: Strănută melodios, ca o privighetoare înjurată de mamă. Totuși la teatru acum e o liniște specială: Rar mai auzi un foșnet de ambalaj, fiindcă nu numa’ tinerii e pe telefon. De sus, din lojă așa se vede ca o orgie de licurici care or tras pe nas, lumini care se mișcă. Dacă lași piesa de-oparte și te pui pe ascultat în sală, afli chestii interesante, spuse, e drept, în șoaptă, din respect pentru slujitorii cu thalie.
Stai tranchil: nu ești singurul care tușește. Undeva în spate, stînga, e unul în plină tuse tabagică de cetățean cu rău de mare în avion. Un avion care aterizează la Băile Cojocna, unde Florin Piersic se simte străin(i) în noapte, fiind singur în baltă.

MN: Scrierile spumoase, caricatural-acide ale Maestrului clujean al umorului, Cornel Udrea, publicate de Mangalia News, pot fi re/văzute AICIhttps://bit.ly/2Rlmtsu.


Mangalia News, 26.11.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply