Luiza Calaidjoglu, „Cala din Callatis”, și-a lansat cartea „Yoga sentimentală”, la Grădina Culturală Callatis, înconjurată de prieteni [FOTO/VIDEO]

0
945
Vineri, 23 septembrie, Luiza Calaidjoglu, numită de prieteni „Cala din Callatis”, și-a lansat cartea „Yoga sentimentală”, la Grădina Culturală Callatis, în prezența unui numeros public din localitate și a oaspeților invitați la acest eveniment cultural deosebit. Au rostit frumoase discursuri de apreciere la adresa operei complexe a Luizei Cala – pictură, poezie, proză, publicistică – prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, dr. Tatiana Odobescu (care-și serba și ea ziua de naștere odată cu cea a Luizei), Florin Dochia, cel care a semnat prefața volumului de versuri „Yoga sentimentală” și Firiță Carp, cu umorul său special.

Vineri, 23 septembrie 2022, a fost o zi cu dublă semnificație pentru artista Luiza Cala. Aniversarea vârstei de 65 de ani și lansarea noului volum de poezie ”Yoga sentimentală”, carte apărută la editura ”Detectiv Literar”.

Am asistat și la un admirabil moment muzical susținut de Lucian Săuleanu la saxofon:

Amelia Stănescu: ”Astăzi am avut onoarea de a modera un eveniment special, o dublă aniversare – a artelor, in multitudinea formelor de expresie și a prieteniei: “Luiza Cala – arta și prietenii ei”. Pictură, poezie, proză, jurnalism – “predispoziția Luizei Cala de a transforma iubirea în artă” (Emilian Marcu), despre emoții și, bineînțeles, despre “Yoga sentimentală” – volumul de poeme lansat la Mangalia. La mulți ani, Luiza! Iubește și scrie, de noi se ocupă Providența. Felicitări celor care au luat cuvântul: Tatiana Odobescu, Adrian Cioroianu, Florin Dochia, Maria Gheorghiu și Firita Carp. Mulțumim lui Sauleanu Lucian pentru acordurile fine la saxofon, televiziunii din Mangalia (Ionel Rugea) și publicului călduros!”

La mulți ani, Luiza! La mulți ani, Tatiana!

MN: Despre Luiza Cala, mai mult, în articolele publicate AICI, de Mangalia News. „Galeria virtuală de Artă Luiza Cala” poate fi vizionată AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 26.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply