Dovlecei pane cu usturoi, în crustă aurie și crocantă de pesmet | Rețeta de șnițele din dovlecei

0
312
starshiners.ro%20
Șnițel (Schnitzel în lb. germană) înseamnă tăietură, felie. Feliile pot fi din carne, brânză sau legume, deci denumirea nu se referă doar la cărnuri fripte în crustă de pesmet. Pane vine din limba latină de la pane=pâine. Șnițel pane înseamnă o felie tăvălită prin făină-ou-pesmet care se prăjește în baie de ulei încins. Șnițelul pane este cel mai cunoscut este chiar Wiener Schnitzel (șnițelul vienez) care se prepară după o rețetă bine stabilită – vezi aici. Există rețete de șnițele (felii de carne) care nu au pesmet – de exemplu Rahmschnitzel – rețeta aici.

Multă lume denumește incorect „pane” orice chestie tăvălită prin făină și ou, fără pesmet. Da, se pot face dovlecei sau cărnuri și așa însă nu se mai pot numi pane deoarece lipsește pesmetul. Acesta are un rol foarte bine stabilit deoarece crusta formată de el funcționează ca o barieră împotriva pătrunderii uleiului în interiorul preparatului! Ceea ce nu se întâmplă în cazul în care dăm feliile doar prin făină și ou. Pesmetul se poate prepara și acasă dacă urmați această rețetă.

Acești dovlecei pane se pot face și simpli, asezonați doar cu sare dar, de data aceasta, am decis să-i condimentez și cu un pic de usturoi granulat. Senzaționali au ieșit! Am preferat să pun pudra de usturoi direct pe dovlecei, înainte de a-i tăvăli prin făină-ou-pesmet, deoarece aroma acesteia se impregnează mai bine în ei. În plus, nu am dorit să ruinez crusta crocantă de pesmet prin stropire ulterioară cu mujdei deoarece acesta ar înmuia-o.

Alături de acest dovlecel pane am preparat și un sos rapid din iaurt cu usturoi proaspăt zdrobit. Este răcoritor și merge grozav de bine cu aceste șnițele de dovlecei.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 4-6 porții de dovlecel pane cu usturoi sau șnițele de dovlecei.

Ingrediente
  • 3 dovlecei mici sau 2 medii
  • sare
  • usturoi granulat
  • 3-4 linguri de făină
  • 3 ouă
  • 3-4 linguri de pesmet
  • cca. 500 ml ulei pentru prăjit.
În plus:
  • roșii cherry
  • sos de iaurt cu usturoi și cepșoară verde.

Continuarea, pe savoriurbane.com

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro



Leave a Reply