Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun ce vin să bei | Asocierile corecte pe care trebuie să le cunoști (Crama Viișoara, Cobadin)

0
700

Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun ce vin să bei – Asocierile corecte pe care trebuie să le cunoști (Crama Viișoara, Cobadin).

Dintotdeauna, vinul a fost considerat o băutură fină. Drept dovadă sunt numeroasele și elegantele degustări de vin care au loc în țară sau procesul atent urmărit prin care trec strugurii. Mai mult, podgoriile sunt îngrijite, încă de la început, ca la carte, din dorința de a produce un vin de calitate. Evoluția lor este monitorizată constant și la orice semn mai puțin bun se iau măsuri imediate. Consumul de vin este considerat de unii oameni un ritual care le aduce multă plăcere. Și este, într-adevăr, un moment de relaxare.

Asociat cu mâncarea, un pahar de vin completează masa. Mai ales dacă în jurul acesteia s-au adunat prieteni dragi, membri ai familiei sau colegi. Totodată, în cadrul unui târg sau festival, precum vestitele festivaluri pe de plaiuri dobrogene – exemplu Festivalul gastronomic și spectacolul folcloric româno-bulgar de la Mangalia, vinul asezonează spiritul de sărbătoare al localnicilor și turiștilor deopotrivă. Cum la un astfel de eveniment te poți delecta cu bucate alese, este bine de știut ce fel de vin se potrivește cel mai bine cu ceea ce mănânci, pentru că un vin potrivit face ca întreaga experiență culinară să capete o altă culoare.   

Iată regulile de bază pentru a putea asocia corect vinul cu preparatele culinare

Consumul vinului vine cu o serie de reguli. Dacă vinul roșu se consumă la temperatura camerei, vinul alb și rose se consumă, întotdeauna, reci, proaspăt scoase din frigider. În timp ce vinul roșu este preferat iarna, mai ales fiert, cu portocale și scorțișoară, cele albe și rose sunt asociate mai mult cu anotimpurile calde. În cazul unui preparat culinar greu, nu se consumă niciodată vinuri ușoare, în timp de mâncărurile de vară cer aceste vinuri. 

De obicei, vinul alb se asociază cel mai bine cu carnea albă: pește, pui. De asemenea, el merge foarte bine la o porție de paste carbonara sau de orice fel, atât timp cât sosul este unul alb. Se poate consuma și la preparate din fructe de mare, salate sau produse vegane sau vegetariene. De regulă, vinurile albe nu sunt vinuri foarte tari și tocmai de aceea sunt potrivite pentru mesele ușoare. În unele cazuri, însă, se poate turna un pahar de vin alb și lângă un pește gras.

Vinul roșu este considerat a fi unul tare. Nu echilibrează masa decât dacă este consumat cu carne roșie, vânat, miel etc. De asemenea, preparatele precum pizza sau pastele cu sos de roșii merg excelent cu acest tip de vin. Un pahar de vin roșu de la Crama Viișoara este piesa de puzzle ce completează tabloul unei mese cu brânzeturi de tipul emmental, gouda sau parmezan. Lasagna, gulașul sau deserturile cu ciocolată, în special, sunt pe placul acestui tip de vin.

Vinul rose este alegerea ideală pentru deserturi. Salatele de vară, mai ales, brânza de capră, aperitivele sau carnea de rață și curcan sunt un deliciu în combinație cu acest tip de vin. Uneori se poate mânca pește lângă un pahar de vin rose. În general, vinurile rose sunt vinuri ușoare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dacă vrei să ai o experiență culinară perfectă, ține cont de aceste informații. Și, cel mai important, fă din consumul vinului o artă, fie că ești în Mangalia, la un festival, fie că ești în dormitor, în fața televizorului. Savurează vinul cu toate simțurile. Merită. 

Sursa foto: Freepik.com

Mangalia News, 05.10.2021. (P).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply