Verde Food, Uber pentru legume și fructe românești, direct pe masa ta [VIDEO]

0
1084

Micii producători din România au puține alternative acum. Ori se aliază și respectă standardele marilor retaileri, ori se duc în piețe. Rareori se uită către mediul online. O nouă platformă vrea să rezolve acest traseu și să transforme România, țara cu cele mai multe ferme mici din Europa. Noi am discutat cu Ciprian Florea, co-fondator al Verde Food.

Verde vrea să fie Uber pentru fructe și legume în România. Construit ca un marketplace, platforma pune în legătură micii producători din jurul orașelor cu restaurante și afaceri în momentul de față. Ulterior, după o perioadă de teste, Florea dorește să deschidă platforma și către oamenii obișnuiți care să cumpere direct de la producători. De asemenea, vor să crească accelerat și urmează să anunțe o rundă de finanțare în această vară care să-i ajute să accelereze totul.

„Noi implementăm modelul nostru pe comunități urbane. Adică orașe de 250.000 de locuitori în medie. Căutăm ferme țărănești pe o rază de 50-70 de kilometri în jurul orașului”, spune Ciprian Florea.

Practic, producătorii listează produsele în platformă, iar momentan restaurante din București sau afaceri care au nevoie de stocuri mai mari, le pot comanda. În funcție de producător, ei le pot livra direct sau pot să se bazeze pe șoferii puși la dispoziție de Verde.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți articolul integral pe start-up.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply