Personalităţi participante la prima Conferinţă transatlantică EMINESCU – POE: Daniela Gîfu, Profesorul, cercetătorul neconvenţional şi ”Zeul tehnic”

0
933

farmec.ro
carturesti.ro%20

Personalităţi participante la prima Conferinţă transatlantică EMINESCU – POE: Daniela Gîfu, Profesorul, cercetătorul neconvenţional şi ”Zeul tehnic”.

Despre Daniela Gîfu am aflat prima dată de la Preşedintele U.Z.P.R, Doru Dinu Glăvan, care mi-a spus că ea conduce un departament de relaţii internaţionale al acestei organizaţii.

Daniela este „un spirit cercetător” / nu degeaba una din împlinirile sale profesionale acoperă noţiunea de cercetător /, dar este şi Profesor universitar, poetă, jurnalistă şi, probabil dacă nu s-a inventat până acum un cuvânt în limba română, pentru ea, îl  vom inventa acum, via English language: explorer of interdisciplinary abysmal connections (explorator de conexiuni abisale  interdisciplinare). Dacă nu ar fi fost “Zeusul tehnic al ZOOM-ului” Conferinţei transatlantice, nu aş fi rugat-o să îmi trimită – spre documentare – câteva date esenţiale  despre realizările ei.

Aveam să aflu astfel cu încântare că am urmat acelaşi liceu de tradiţie de la Bârlad, GHEORGHE ROŞCA CODREANU”, că un rol important în opţiunea sa pentru fizică l-a avut fascinaţia sa pentru Ştefan Peocopiu. Dar multiplele ei îndeletniciri, cu “rezonanţe magnetice” pentru lumea fizicii, a literaturii, a cercetării, a calculatoarelor, a jurnalismului (şi sunt convins că Daniela mai are domenii de activitate, spre bucuria viitorilor biografi, care vor fi încântaţi să descopere mereu noutăţi despre prodigioasa ei activitate), au pus-o cumva în dificultate pe o reporteriţă ce a vrut să îi ia la un moment dat un interviu candidatei la Primăria Cluj şi nu ştia cum să i se adreseze poetei, cercetătoarei, profesoarei, jurnalistei

Probabil că cercetătorii “arheologiei culturale a viitorului“, atunci când vor cerceta – echipaţi corespunzător cu „măşti lingvistice“, dicţionare interdisciplinare fizico-literare şi jurnalistice şi lanterne universitar-fosforescente – începuturile paleo-Atlantice ale „Proiectului transatlantic EMINESCU – POE”, vor descoperi că, în ciuda pandemiei din perioada anilor 2020-2021…, poate şi 2022, în straturile aurifere ale acestui proiect ce răstoarnă percepţia asupra Atlanticului, văzut nu ca „ceea ce desparte, ci ca ceea ce uneşte Europa şi America”, se află şi “nervurile (nervii) unei Conferinţe transatlantice EMINESCU – POE” pe ZOOM,  un fel de  Arheopteryx MEDIA (originalul a trăit în /citat de pe Internet/ Jurasicul târziu în urmă cu aproximativ 150 de milioane de ani, în sudul Germaniei de astăzi, într-o perioadă în care Europa era un arhipelag de insule într-o mare tropicală caldă, mult mai aproape de ecuator decât este acum. Similar ca dimensiune cu o coțofană, cei mai mari indivizi ar fi putut atinge dimensiunea unui corb”, migrând, fireşte, spre capodopera lui POE (citită    

Magistral, la final, de Profesorul Robert Tally Jr., de la Texas State University), iar în Cuaternarul târziu, perioadă în care s-a desfăşurat Conferinţa, ploile londoneze abătute asupra Bucureştiului şi României riscând să transforme din nou totul într-o Europă ca un arhipelag de insule, într-o mare tropicală ceva mai rece. Însă toţi cercetătorii şi exploratorii viitorului vor fi de acord cu un singur lucru, de necontestat: că “Zeusul tehnic al ZOOM-ului” primei Conferinţe transatlantic EMINESCU – POE a purtat un singur nume: DANIELA GÎFU.

Ioan Iacob, București, iunie 2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Prezentarea în serial a personalităților participante la prima Conferinţă transatlantică ”EMINESCU – POE” poate fi urmărită aici: https://www.mangalianews.ro/

MN: Mangalia News are onoarea de a fi partener media oficial în Proiectul transatlantic ”EMINESCU – POE”, încă de la lansarea sa de către domnul Prof. Dr. Ioan Iacob.


Mangalia News, 24.06.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply